Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escola El Vinyet de Solsona tindrà 2.450 metres quadrats

La Generalitat redacta el projecte bàsic, tot i que no fixa un calendari d'obres

El Departament d'Ensenyament ha presentat aquest dimecres el projecte bàsic de la nova escola El Vinyet de Solsona davant de la comunitat docent, les famílies i el consistori. L'escola ocupa un espai provisional des del 2007 i el projecte preveu que el nou centre sigui capdavanter en eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en una superfície de 2.450 metres quadrats. Amb tot, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, no ha avançat el calendari d'execució, ja que dependrà de la disponibilitat pressupostària. A més, Ramírez ha explicat que encara s'ha de redactar el projecte executiu, que està previst que estigui a punt entre finals d'aquest any i el primer trimestre del 2015.

L'objectiu dels arquitectes encarregats del projecte és construir un edifici de consum quasi zero. A l'espai de sotacoberta es crearà un sistema de ventilació per mantenir durant tot l'any una temperatura intermèdia que permeti estalviar. A més, també s'instal·laran calderes de biomassa i plaques fotovoltaiques.

Pel que fa al calendari de les obres, el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, ha apuntat que "no estem en disposició d'establir un calendari perquè seran els pressupostos anuals de la Generalitat que marcaran la pauta" però ha assegurat que "tenim una feina important avançada que es podrà tirar endavant un cop es presenti l'oportunitat pressupostària".

De la seva banda, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha afirmat que l'Ajuntament "ja ha fet els deures" perquè ha enllestit la urbanització del carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia, un pas previ perquè el terreny on s'ha d'edificar l'escola tingui la consideració de solar. Segons ha detallat el batlle, ara "únicament resten pendents les obres de millora del clavegueram".

Segons el projecte bàsic, l'edifici de l'Escola El Vinyet, que ocuparà una parcel·la total que supera els 9.000 metres quadrats, s'ubicarà a tocar del nou vial en una estructura de dos cossos. El cos principal de l'immoble tindrà dues plantes i acollirà totes les aules d'educació infantil i primària i els serveis generals (secretaria, administració i menjador), mentre que l'altre cos serà d'una única planta i contindrà el gimnàs o sala gran, els vestidors i serveis del pati.

La directora del centre, Teresa Arderiu, i el president de l'AMPA El Vinyet, Bep Capó, han coincidit a elogiar el projecte. Amb tot, Arderiu ha demanat la possibilitat d'estudiar-ne les característiques i introduir-hi possibles canvis d'acord amb les necessitats del funcionament del dia a dia del centre. De la seva banda, Capó ha lamentat que alguns alumnes ja no podran gaudir del nou centre i ha demanat a Ensenyament que "faci l'esforç de destinar-hi una dotació pressupostària", ja que "si hi ha un canvi de govern tot això pot tornar a recaure".

Prem per veure més contingut per a tu