Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 91 anys Josep Casafont Planes, un dels últims ganiveters de Solsona

La peça més característica que es fabricava a la indústria solsonina era la navalla de banya del mascle de l'ovella

Solsona ha perdut un dels referents en el món de la ganiveteria, un ofici amb una llarga tradició molt arrelada a la ciutat. Josep Casafont Planes va ser acomiadat dilluns en una cerimònia religiosa a la catedral. Havia mort dissabte al Centre Sanitari del Solsonès, als 91 anys, per una complicació pulmonar.

Casafont, juntament amb el seu fill, Josep Casafont i Folch, han format part d'una de les darreres nissagues solsonines que s'han dedicat a la fabricació de ganivets. Nascuda al 1917, l'empresa la van formar tres generacions: Casafont Vantoldra, Casafont Planes i Casafont Folch. L'any 2007 va cessar la seva activitat de manera definitiva i, des d'aleshores, Pallarès és l'única empresa del sector que segueix activa a la ciutat.

La peça més característica que es fabricava a la indústria solsonina era la navalla de banya del mascle de l'ovella (el marrà). Casafont va deixar de fabricar-la a partir del 1993, quan es va dedicar a la fabricació de navalles.

Fa un any el fill del finat, Josep Casafont i Folch, va donar a l'Ajuntament de Solsona el fons documental de la ganiveteria, que va permetre ampliar el coneixement sobre un dels sectors més significatius de la història industrial de Solsona.

Prem per veure més contingut per a tu