Una desena de persones d’entre 18 i 34 anys han participat en el taller de coaching “Connecta’t”, organitzat durant dos dissabtes pel Dispositiu d’Inserció Sociolaboral (DIS) de l’Ajuntament de Solsona per fomentar l’ocupació dels joves. La seva participació ha desembocat en el disseny de petits plans de futur personals per emprendre accions concretes que els ajudin a assolir els seus objectius.

Aquestes sessions, impartides per un equip de joves formadors de l’Institut Relacional encapçalat per la pedagoga Neus Salvó, han consistit a identificar els factors clau de l’èxit i prioritzar el treball en xarxa a partir de dinàmiques eminentment participatives. Una de les premisses de les quals parteix el taller és la necessitat de construir relacions des d’un estat emocional positiu i propici per aconseguir els propis objectius.

El perfil dels joves que han participat al taller “Connecta’t” és variat: des d’emprenedors amb voluntat d’engegar la pròpia empresa, fins a nois i noies que estan acabant els estudis. Aquesta ha estat la primera acció del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de Solsona específicament adreçada a aquest sector de la població.

Més de 150 participants a les jornades ‘Impulsa el teu futur’

La següent acció es durà a terme entre demà, dijous, i divendres a la Sala Polivalent, amb les jornades “Impulsa el teu futur”. Organitzades pel DIS i la regidoria d’Educació, s’estructuren en diversos tallers per motivar l’alumnat en el procés d’inserció al mercat laboral i en l’emprenedoria. És previst que hi participin més de 150 alumnes de cicle superior i grau mitjà de l’Institut Francesc Ribalta, l’Escola Arrels Secundària i l’Escola de Capacitació Agrària del Solsonès, a més del Centre de Formació de Persones Adultes.