La regidoria de Promoció Econòmica de Solsona amplia quinze dies el termini per sol·licitar acollir-se als incentius per al foment de la implantació empresarial i la creació de llocs de treball estables a qualsevol punt del municipi -no únicament al nucli antic. La convocatòria d’enguany es tancava aquest divendres, dia 31, però el comitè executiu de Solsona Co ha acordat allargar-la fins al 14 de novembre a fi de donar més opcions als negocis que s’hagin obert o ampliat en el decurs d’aquest any.

La decisió d’ampliar el termini es deu a la disposició d’una partida total de 30.000 euros i al fet que fins ara només hagin presentat la sol·licitud sis negocis. Cada beneficiari pot rebre una subvenció de fins a 2.500 euros. En la convocatòria anterior, l’any passat, s’hi van acollir un total de 23 establiments amb un import subvencionat de 21.000 euros i es van crear més d’una vintena de llocs de treball estables.

Poden optar a aquesta línia d’ajuts les inversions amb actius fixos, béns d’equip i instal·lacions necessaris per al desenvolupament de l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball estables, tot i que aquest no és un requisit indispensable. Hi tenen cabuda tant les inversions per nova instal·lació com les que es realitzen per ampliació o trasllat del negoci. Els sol·licitants han de justificar la inversió abans del 24 de desembre per tal que l’Ajuntament pugui fer efectiu el pagament de la subvenció abans de final d’any.

Línia específica per a establiments a partir de cinc anys

Per als costos d’inversió a empreses de nova creació és subvencionable fins al 20 per cent de les factures amb un màxim de 1.000 euros per sol·licitud. En el cas de modernització de l’empresa a partir de cinc anys d’antiguitat, l’ajut pot representar fins al 10 per cent del cost amb un màxim de 500 euros. En aquest sentit, la regidoria destaca que és una opció nova d’aquest any que pot interessar a diversos negocis. Pel que fa a la creació d’ocupació, la subvenció és d’entre 400 i 550 euros per cada lloc.

Per sol·licitar acollir-se a aquests incentius cal adreçar-se al consistori o bé enviar un correu electrònic a HYPERLINK "mailto:dincomercial@ajsolsona.cat" dincomercial@ajsolsona.cat, o trucar al 973480050 (ext. 201). Així mateix, es poden descarregar en línia les bases dels ajuts, les instruccions i els impresos que cal omplir per cursar la sol·licitud a través del subapartat de Promoció Econòmica de l’apartat de documents del web municipal.