L´Ajuntament de Solsona i el Centre Excursionista del Solsonès han renovat el conveni de col·laboració sobre l´ús del rocòdrom municipal. Segons el nou acord, el consistori cedeix gratuïtament les instal·lacions als socis de l´entitat amb un mínim d´un any d´antiguitat per tal que puguin fer-hi pràctiques d´escalada.

Tot i que ja existia el conveni de col·laboració, fins ara podia accedir al rocòdrom gratuïtament tothom que tingués el carnet de soci, amb la qual cosa l´entitat havia registrat un elevat nombre de "socis volàtils", únicament interessats en aquest avantatge -l´entrada per al públic general és de 2 euros l´hora-, segons fonts del mateix Centre Excursionista. Per contra, l´entitat ho concep com un servei més que s´ofereix als seus associats.

D´aquí que a partir d´ara es requereixi com a mínim un any d´antiguitat dins el Centre Excursionista a tothom que vulgui fer ús de les instal·lacions gratuïtament. A canvi, entre altres acords, el Centre Excursionista del Solsonès programarà activitats per als associats i per al públic en general i col·laborarà en l´organització d´activitats que l´Ajuntament vulgui desenvolupar relacionades amb l´activitat de l´entitat, com per exemple caminades populars.

L´entitat excursionista es compromet a realitzar treballs menors en els béns mobles del rocòdrom, com per exemple el manteniment de les vies, les preses i els marfegons, i la dotació de material fungible. D´altra banda, correspon la regidoria d´Esports continuar gestionant i fer-se càrrec de mantenir la infraestructura de volum mitjà i gran, especialment la dels béns immobles i l´aparença general de les instal·lacions. Igualment, el consistori vetllarà pel funcionament ordinari de l´equipament esportiu i facilitarà la promoció de l´esport de base.

Inaugurat l´estiu del 2010, el rocòdrom municipal és una estructura de 110 metres quadrats de superfície escalable ubicada a l´espai que ocupaven les escales de l´antic accés al primer pavelló. Actualment s´hi registra una concurrència d´un centenar d´usuaris setmanals, aproximadament.