El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat avui d'"absolutament inacceptable" el carnaval celebrat a Solsona (Solsonès) i s'ha preguntat "què passaria" si "tan grossa infàmia" s'hagués fet des d'Espanya cap a Catalunya.

En un acte a Tarragona, Fernández Díaz s'ha fet eco de la polèmica sobre el carnaval celebrat a Solsona, on es va recrear la figura d'un "Rei Carnaval" amb una bandera independentista a manera de capa que simulava disparar contra suposats soldats -alguns amb una bandera espanyola- a la llum d'un comentarista que il·lustrava la retransmissió per a televisions locals.

En el moment d'aquest suposat enfrontament, una veu en "off" feia al·lusió a través d'un altaveu de la derrota del lloc de Barcelona en 1714 per part de les tropes borbòniques, mentre que el citat comentarista que relatava la comparsa es va referir als "soldats" com a "terroristes" i va al·ludir a "una bandera de les Espanyes; atenció que això no pot ser bo".

Segons el ministre de l'Interior, "tot bon català està indignat" amb la recreació feta a Solsona del Rei Carnaval vestit amb una bandera independentista i simulant disparar a l'exèrcit espanyol.

Fernández Díaz s'ha preguntat "què passaria" si "tan grossa infàmia" s'hagués fet des d'Espanya cap a Catalunya" i ha reprotxat que "ningú aniria a veure com es mata espanyols en un ambient festiu familiar, això és el que s'ha fet a Solsona".

"Uns tenen la pell molt fina i només veuen la palla en l'ull aliè, però qui sembra vents, recull tempestats" , ha afegit el ministre, que ha conclòs que l'escena vista en el carnaval de Solsona és "absolutament inacceptable".-