Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben la primera femella gestant d'un ratpenat en perill d'extinció al Solsonès

És l'única evidència de reproducció que hi ha a Catalunya d'aquesta espècie amenaçada

Troben la primera femella gestant d'un ratpenat en perill d'extinció al SolsonèsCTFC

Investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) han trobat una femella en estat de gestació de ratpenat de Bechstein, una espècie amenaçada i de conservació piroritària a Europa. És la primera evidència de reproducció que hi ha a Catalunya d'aquesta espècie, que va ser capturada i posteriorment deixada en llibertat en un rodal de bosc madur de pinassa a Viladric, al terme de Castellar de la Ribera, al Solsonès.

La captura es va fer a partir dels estudis de ratpenats realitzats en el marc del projecte europeu sobre gestió sostenible per a la conservació dels boscos de pinassa a Catalunya (LIFE Pinassa). L'investigador de l'àrea de biodiversitat del CTFC, David Guixé, membre de l'equip de treball, assegura que aquesta troballa confirma "que és una espècie que cria al país i això li dóna un valor de conservació més important" ja que "és prioritària a Europa, a tot l'estat espanyol es considera vulnerable i a Catalunya en perill d'extinció, al nivell de l'ós o del trencalòs".

Els ratpenats són, segons David Guixé, un grup de mamífers insectívors "molt especials per al control dels insectes voladors, un aspecte clau per ajudar l'ecosistema" i la seva funció és "vital pel control tròfic i per combatre espècies nocives per a l'agricutura o per al mateix bosc".

Prem per veure més contingut per a tu