Segueix-nos a les xarxes socials:

El bisbat de Solsona facilitarà la nul·litat als matrimonis que hagin «fracassat»

Així ho deixa clar el bisbe solsoní, Xavier Novell, en la seva darrera glossa

El bisbat de Solsona donarà les màximes facilitats perquè aquelles parelles casades que «han patit el fracàs en el seu matrimoni» puguin anul·lar-los. Així ho deixa clar el bisbe solsoní, Xavier Novell, en la seva darrera glossa referent a la nul·litat matrimonial. En aquest escrit, el prelat explica quins són els principals canvis que ha implementat el Papa Francesc per aconseguir «una major brevetat i accessibilitat» en aquests processos.

Després de detallar-los, Novell manifesta que «confio que aquests canvis animin a explorar possibles nul·litats als qui hagin fracassat en el seu matrimoni, «especialment aquells que es van casar molt joves, van separar-se uns mesos després, sense fills, i ara viuen casats civilment i afillats des de fa molts anys».

El bisbe subratlla que «penso, sobretot, en les persones que estan en aquesta situació, s'han convertit a través dels cursos Alpha o dels recessos d'Emaús, han estat invitats a iniciar aquest procés però, fins ara, han dubtat a fer el pas a causa del cost econòmic, emocional i temporal d'aquest procés».

Xavier Novell hi afegeix que confia que els casos que segueixin el procés «ordinari» es puguin resoldre en sis mesos, i els que puguin entrar pel procés molt breu en tres mesos. I en aquest sentit anuncia que «el nostre tribunal oferirà gratuïtament a tothom els seus serveis i continuarà facilitant, als qui no tenen prou recursos econòmics, un advocat d'ofici perquè, per a ells, tot el procés sigui gratuït».

Prem per veure més contingut per a tu