Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC s'imposa per primera vegada en unes generals a Solsona

Democràcia i Llibertat guanya a la comarca per només 122 vots respecte als republicans, que doblen els resultats

El vot convergent es continua imposant al Solsonès però, seguint la tendència general, ha patit una forta davallada i, per primera vegada, ha perdut l'hegemonia que tenia a tots els pobles de la comarca en unes eleccions generals. Democràcia i Llibertat es va imposar ahir, només per 122 vots, a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que va guanyar, per primer cop, a Solsona i Pinell. Per la seva banda, en Comú Podem es va posicionar com a tercera força a la comarca amb 655 vots, seguida del PSC i el PP, que van patir una forta caiguda. Ciutadans també ha irromput al panorama polític del Solsonès, amb 317 vots, mentre que Unió ha quedat relegada a setena força.

En els comicis d'ahir, Democràcia i Llibertat va ser la formació més votada, amb 2.142 vots (33,11%), només 122 més que ERC, que amb 2.020 (31,22%) s'ha consolidat com a segona força, i ha doblat pràcticament els vots de fa quatre anys. Després de dues majories absolutes a les municipals, ahir, els republicans es van imposar també a la capital del Solsonès, cosa que ha fet estrènyer el marge de vots amb els convergents a la comarca.

El president comarcal d'ERC i alcalde de Solsona, David Rodríguez, va fer ahir una valoració positiva dels resultats i va destacar que a Solsona "tanquem un cicle de resultats electorals que d'alguna manera suposen un canvi de tendència a la ciutat", que històricament havia estat convergent. A escala comarcal, on els republicans són segona força a tocar dels convergents, considera que "no hem tingut uns mals resultats", i que "el canvi es comença a veure en alguns municipis com Pinell, però la comarca sempre ha estat més conservadora i va a un ritme diferent".

Tot i la davallada, el portaveu del grup municipal de CDC a Solsona, Marc Barbens, es va mostrar ahir al vespre satisfet amb el resultat comarcal, "que fa justícia al tarannà del Solsonès, que ha estat fidel al vot convergent". A Solsona, on han perdut 500 vots en comparació de fa quatre anys, creu que són uns resultats "dolents però ajustats", després de la majoria d'ERC a les municipals. Barbens també va destacar la victòria del partit a Sant Llorenç, on els convergents van obtenir 243 vots enfront dels 157 d'ERC.

En Comú Podem ha irromput amb força al Solsonès, i els 655 vots obtinguts han situat el partit com a tercera força, seguida del PSC, que ha guanyat terreny al PP respecte de fa quatre anys, però ha passat de 784 vots a 488. Els populars també han patit una forta caiguda i han obtingut 474 vots, 315 menys que el 2011. Ciutadans, amb 317, és la sisena força, i Unió ha obtingut 171 vots.

En canvi, en municipis com Navès, Sant Llorenç de Morunys, La Coma i la Pedra ha estat Democràcia i Llibertat el partit amb més vots.

Prem per veure més contingut per a tu