Un anar i venir de cotxes que buscaven lloc per aparcar va col·lapsar ahir l'accés al Miracle. L'espai patrimonial del municipi de Riner va rebre ahir, diumenge, una gran afluència de visitants. La majoria s'hi van acostar per participar a la primera edició de la Fira de la Mel, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Riner amb l'objectiu de promocionar el municipi. L'estrena ha estat un èxit i ahir els entorns del santuari del Miracle van omplir-se durant tot el matí, tot i que el migdia va ser el moment de màxima afluència.

Des de primera hora, els més matiners van poder esmorzar ous ferrats amb pernil i mel. Mentrestant, més d'una vintena de parades començaven a mostrar els seus productes al mercat que es va instal·lar a la plaça del santuari del Miracle. A banda de productors de mel també van participar al certamen artesans agroalimentaris d'altres sectors. Així els visitants també van poder comprar formatges o altres embotits.

Al llarg del matí es van realitzar activitats diverses relacionades amb la mel. A banda de poder descobrir l'exposició d'eines antigues del món apícola, que va cridar l'atenció dels visitants, diverses persones van participar als tallers de tastos de mel que van tenir lloc al pati interior del claustre. La fira també presentava activitats per als més menuts que van participar en un taller d'elaboració d'espelmes.

Ja al migdia, la gastronomia va tornar a ser la protagonista amb els tastos de tapes elaborades amb mel amb la participació de diversos restaurants que ahir, i fins al 17 d'abril, també van oferir un menú especial on la mel era la principal protagonista.