Segueix-nos a les xarxes socials:

El govern solsoní plasma 250 compromisos fins al 2019 en el Pla de mandat

L'executiu el concep com una planificació flexible, que incorpori aportacions de la ciutadania

El govern solsoní plasma 250 compromisos fins al 2019 en el Pla de mandatAJ Solsona

Des d´avui es pot consultar en línia el Pla de mandat 2015-2019 de l´Ajuntament de Solsona. Es tracta d´un document que recull uns 250 compromisos de l´equip de govern (ERC i PSC) amb la ciutat, cadascun d´ells amb una anualitat programada o bé amb un període de temps més ampli per dur-los a la pràctica.

Per a l´executiu municipal, no es tracta d´un document tancat, sinó que es concep com una planificació ampliable. "Pretenem que sigui un full de ruta viu i permeable que s´ajusti a la realitat de cada moment", afirma l´alcalde, David Rodríguez. Així, és previst que es vagi actualitzant i s´ampliï amb propostes també recollides en el Pla d´actuacions de millora urbana (PAMU). A més, el pla està obert a incorporar "aportacions de la ciutadania que siguin assumibles pel consistori".

Les accions programades es classifiquen en diversos àmbits de treball agrupats en quatre grans eixos estratègics: una bona governança, el desenvolupament del territori, una ciutat endreçada i qualitat de vida. En la presentació introductòria, l´alcalde qualifica aquest treball com "un acte de compromís amb Solsona i un exercici de transparència" i assegura que es retrà comptes periòdicament de la tasca realitzada.

"Som conscients de la dificultat de complir el pla al cent per cent, però som ambiciosos i hem volgut donar continuïtat als compromisos adquirits abans de les eleccions", afegeix Rodríguez. Aquest full de ruta està pensat perquè serveixi als ciutadans a l´hora d´avaluar el grau de compliment d´aquets compromisos. Tot i això, el batlle assegura que a banda del que recull el pla s´han fet i es faran altres actuacions.

El foment de l´associacionisme veïnal, l´augment de serveis de la seu electrònica, la creació d´una associació de voluntaris de Protecció Civil, l´aprovació del Reglament de participació ciutadana i el control mensual del pressupost són alguns dels compromisos per a una bona governança.

Pel que fa a les actuacions directament vinculades al desenvolupament del territori, hi ha la gestió d´una borsa de treball, ja executada; la creació d´una brigada jove municipal; l´oferta d´un servei de mediació hipotecària; diverses accions de promoció turística i comercial, com per exemple l´habilitació d´un aparcament d´autocaravanes, la promoció de la millora de la carretera fins a Lladurs, així com l´elaboració d´un pla per promoure la ciutat en poblacions properes; accions d´estimulació del teixit empresarial, com la planificació del desenvolupament del polígon de Santa Llúcia en subfases i el desplegament de fibra òptica, i instar administracions superiors que avancin en la millora de les comunicacions per carretera.

L´elaboració d´un pla de creació de recorreguts accessibles i d´eliminació de barreres arquitectòniques; diverses actuacions de millora del nucli antic, del casc urbà, del Vinyet i de la travessia urbana; la millora de la cartelleria urbana; l´habilitació d´un espai on els gossos puguin córrer lliurement; el control de la contaminació acústica; la creació d´espais de connexió wifi gratuïts, i la construcció d´un nou tanatori són alguns dels objectius emmarcats dins l´eix d´una ciutat endreçada.

Finalment, en l´àmbit de la qualitat de vida, el govern municipal es compromet, entre d´altres, a condicionar zones de lleure per als infants preadolescents i els joves i crear la zona esportiva a l´aire lliure a la Cabana del Catedràtic -en tres fases des d´aquest any fins al 2019-; elaborar el Programa de salut integral de Solsona; organitzar activitats específiques per a les persones majors de 80 anys; millorar els equipaments esportius existents i procurar-ne de nous; constituir el Consell Municipal de Cultura; fomentar la música al carrer; treballar el projecte "Solsona, ciutat gegantera"; avançar en la creació de nous espais per a la cultura i fomentar l´estudi de llengües estrangeres.

El Pla de mandat es pot descarregar íntegrament des de l´apartat de documents del web www.ajsolsona.cat i al portal de transparència, http://transparencia.ajsolsona.cat.

Prem per veure més contingut per a tu