Segueix-nos a les xarxes socials:

Un estudiant solsoní, finalista en un concurs de disseny de la multinacional IKEA

Marc García forma part d'un dels quatre equips finalistes del primer certamen d'IKEA-UPC Design

Un estudiant solsoní, finalista en un concurs de disseny de la multinacional IKEAarxiu particular

El solsoní Marc Garcia, juntament amb un equip d'estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, van quedar entre els quatre grups finalistes del primer concurs que organitzaven la marca IKEA i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els joves van presentar un disseny per a la cuina anomenat Ankare. Es tracta d'una trona que incorpora un forat per tal d'encaixar-hi el plat juntament amb un mecanisme de bloqueig, que evita que aquest caigui amb els moviments del nen. Marc Garcia explica que "Ankare és un disseny molt simple que dóna resposta a un problema que IKEA no soluciona amb els productes actuals".

A més, afirma que "el disseny s'ha de poder apropar a tothom, tot i que la gent sovint el veu com un tema molt elitista. Ha de millorar la vida de les persones i IKEA ho aconsegueix: crea productes molt simples, amb costos reduïts i a l'abast de tothom".

El certamen, iniciativa de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa i l'empresa sueca, pretenia fomentar la relació empresa-universitat. Les bases demanaven als estudiants que creessin productes innovadors relacionats amb la cuina sostenible o bé amb la protecció dels infants.

D'aquesta manera, des de l'empresa van poder conèixer quins nous conceptes proposaven els joves dissenyadors, i els estudiants tenien un contacte directe amb el món professional. De la trentena de propostes, només quatre van quedar finalistes.

Prem per veure més contingut per a tu