Segueix-nos a les xarxes socials:

La nova visita guiada dels gegants de Solsona supera les expectatives

L'entitat organitzadora assegura que famílies d'arreu de Catalunya s'interessen pel recorregut

La nova visita guiada dels gegants de Solsona supera les expectativesarxiu/Nina aguilera

Els gegants de Solsona demostren la seva importància dins de la cultura popular de la població, ja que la nova visita guiada "Solsona, ciutat gegant" està rebent un nombre de visitants superior a les expectatives que tenia l'organització.

Fa tot just dues setmanes que es va posar en marxa la iniciativa organitzada per l'associació Ithaca, també encarregada de dur a terme les altres dues visites que es fan a la ciutat, i la valoració és molt positiva: "no ens esperàvem aquesta resposta tan bèstia. Ens truca gent interessada a apuntar-se al recorregut del Prat de Llobregat, Reus, Cardona...", exclama Ester Vila, responsable d'Ithaca.

La visita està pensada per als turistes que durant l'agost visiten Solsona i volen apropar-se a una de les principals festes de la comarca. Però no només són forasters els qui s'apunten a l'activitat, fins ara, segons dades de l'entitat, el 50% de les famílies són de Solsona mateix. "Això demostra que perquè funcioni un acte familiar hi ha d'haver gegants", continua Vila.

A més de descobrir els secrets de les figures a través de la teatralització, els nens també poden participar en el taller de gegantons. Com que la demanda és més elevada del que esperaven els responsables, els costa donar l'abast en la seva confecció.

"Solsona, ciutat gegant" se suma a les altres dues rutes que ja hi havia: la de "Solsona monumental" i la visita nocturna, que enguany està dedicada a la gastronomia i porta per nom "Saltat d'història amb encenalls de gastronomia". La temàtica canvia cada any i aquest cop el recorregut es fa dins del Museu Diocesà i Comarcal.

Prem per veure més contingut per a tu