Solsona ha acollit durant aquest cap de setmana una de les fires més concorregudes de la temporada, amb la qual s'han inaugurat les 12es Jornades Gastronòmiques de Tardor. La Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès ha mostrat, un any més, la diversitat d'espècies de bolets de la comarca. També ha estat una oportunitat per al públic familiar a l'hora conèixer més a fons la tradició micològica a partir d'activitats com tallers, exposicions, tastets, concursos, excursions i trobades.

Tot i el mal temps de dissabte, la fira ha aconseguit obtenir els mateixos bons resultats que en altres edicions. Pere Obiols, coordinador, ha valorat positivament el desenvolupament de la fira al llarg del cap de setmana: "els actes programats han anat molt bé, les parades de bolets continuen sent les protagonistes. Els tastets s'han convertit en un clàssic, és l'acte que ha aplegat més assistents".

D'aquesta manera, el nucli antic de la ciutat s'ha convertit en el punt de trobada d'artesans, col·leccionistes i, òbviament, boletaires, que han aprofitat l'ocasió per mostrar als visitants productes autòctons de la comarca. Un altre dels atractius de la mostra micològica és l'oportunitat que es dóna a la ciutadania d'implicar-s'hi a partir de concursos de bolets. Enguany, el premi al bolet més gran i original ha estat per a Andreu Torra, per presentar una cogoma de 580 grams, i per a Claustre Serra, per un cep de 400 grams.

Els boletaires, que molts d'ells munten la parada a la fira des de la primera edició, expressaven la seva satisfacció: "un any més, la gent ha mostrat un gran interès i ha comprat molt. El primer dia vam pensar que amb el temps que feia no vendríem res aquest any, perquè, tal com es diu: carrers molls, calaixos eixuts. Però, de sorpresa nostra, no ha estat així. La fira cada vegada és més reconeguda i aplega més gent, tant de Solsona com d'indrets d'arreu de Catalunya". D'altra banda, els paradistes també reconeixien que el bolet més venut continua sent el rovelló, tot i que, segons ells, el millor bolet de la comarca és la llenega negra.

Així doncs, es pot afirmar que la Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès ha engegat amb força les Jornades Gastronòmiques de Tardor, que seguiran oferint tapes i menús amb plats elaborats de tardor a restaurants d'arreu de la comarca fins al dia 13 de novembre.