Segueix-nos a les xarxes socials:

Navès demana al Consell del Solsonès més esforços en la millora de camins

El territori té uns 300 quilòmetres de vies rurals d'interès en les quals l'ens comarcal actua en funció de la disponibilitat de recursos

Navès demana al Consell del Solsonès més esforços en la millora de caminsARXIU/consell comarcal del solsonès

L'estat dels camins rurals és una de les preocupacions dels veïns de Navès, a l'extrem est del territori. Així ho han expressat una vintena dels seus habitants en una reunió amb la presidenta comarcal, Sara Alarcón (ERC), i altres membres del Consell del Solsonès.

La sessió ha tingut lloc en el marc del procés participatiu que l'ens ha engegat aquest mes i amb què es proposa marcar els objectius a mitjà i llarg termini. El Solsonès té uns 300 quilòmetres de camins d'interès comarcal, que són de titularitat municipal i en els quals el Consell treballa períodicament en funció dels ajuts que arriben d'administracions com la Diputació de Lleida o la Generalitat. Abans de final d'any, hi ha prevista una actuació en 3 o 4 camins, una tasca pendent de licitar.

L'ens va executar fa dos mandats, amb CiU al govern, el Pla de Camins; per bé que després, i segons la disponibilitat de recursos, s'han fet nous treballs d'arranjament i conservació a la xarxa.

Segons l'alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, les peticions expressades pels veïns han anat en la línia de mantenir arranjats i nets els camins rurals, molts dels quals donen accés a cases i masies. Però també -diu Casafont- s'ha parlat de la necessitat de dialogar "amb les companyies d'aigua, gas i telèfon" per assegurar que aquestes donen sempre "uns serveis mínims" als nuclis disseminats. Fonts del Consell han valorat positivament que els veïns es mostressin "molt actius" durant la sessió feta dimecres, traslladant-hi inquietuds i propostes. La propera trobada serà dilluns 21 a Llobera.

Prem per veure més contingut per a tu