Solsona ja és immersa de ple dins la festa del Carnaval des d'aquest cap de setmana. Tot i que el calendari marca l'inici d'aquesta festa el proper dia 23, Dijous Gras, els solsonins ja han decorat els carrers i han començat els actes de la festa més popular de les que se celebren a la ciutat, i les bates identificatives de les diferents comparses omplen de colors vius i llampants la ciutat.

Les enramades al nucli antic han tornat a demostrar l'enginy i l'humor de les diferents comparses o colles. Els motius que des d'aquest diumenge al matí alegren els carrers i places de Solsona són diverses; i van des de temes personals, com el cas del la travessera de Sant Josep, decorada amb bolquers perquè molts membres de la comparsa responsable d'enramar el tram han estat pares o mares el darrer any, fins a la inevitable presència de Donald Trump, el nou president dels Estats Units, ja sigui de manera directa o indirecta (com els paraigües que pengen en una part del carrer Castell per aixoplugar-se "de la quina ens vindrà al damunt" explica un soci de la corresponent comparsa).

També hi ha les inevitables al·lusions a l'alcalde, David Rodríguez, i a alguns ciutadans il·lustres. Pel que fa a la originalitat cal destacar la placeta de l'Ajuntament, que ha quedat transformada en una mena de planetari o bé el primer tram del carrer de Sant Josep que s'ha convertit en un bosc.