Els veïns de la urbanització del Port del Comte s'han constituït en associació per fer-se sentir amb més força davant l'Ajuntament de la Coma i la Pedra. Per exemple, quant a la necessitat de trobar una entesa que permeti acabar d'urbanitzar el sector 3 sense que suposi una càrrega excessiva als propietaris de cases i parcel·les. Així ho explica el president de l'entitat, Pep Granados. Fins ara, unes 90 persones s'han associat a l'entitat, que s'ha format amb diverses vocalies pensades per dedicar-se a qüestions vinculades a l'urbanisme, les festes o la conservació de l'entorn, entre d'altres.

Granados relata que, per llei, els veïns d'un carrer acostumen a haver de pagar el 90% o més del cost de les obres d'urbanització d'un vial, una càrrega que ells voldrien que l'Ajuntament de la Coma i la Pedra trobés la manera de rebaixar, alhora que reclamen que sigui possible completar aquesta urbanització. «En aquest sector hi ha tot una zona de clavegueram feta, però no l'asfaltat i l'enllumenat, per bé que en el seu moment s'hi van fer cases, cosa que ara mateix seria totalment incorrecta», segons Pep Granados.

Un altre dels objectius de l'associació, diu Granados, és promoure l'organització d'esdeveniments infantils i de motor: relacionats amb motos, quads o trial. Tot plegat, amb el propòsit de dinamitzar i aportar un plus d'activitat a l'entorn residencial. «En el passat, el Port del Comte ha tingut tradició en aquest tipus d'activitat de motor, i és un vessant que els veïns voldríem recuperar», sosté Pep Granados.

Des de la seva constitució oficial a final de l'any passat, els membres de l'associació de veïns del Port del Comte també han fet passos per reclamar a l'administració pública que prengui mesures urgents contra la plaga de la processionària, amb molta presència a la zona i els corresponents perjudicis per la salut dels veïns i els animals de companyia, tot i que des de l'associació són conscients de la «dificultat» d'eradicar-la: «no es pot fumigar a tocar dels habitatges», recorda el president. Port del Comte té prop del 30% dels 261 habitants del municipi de la Coma i la Pedra, i és una urbanització, majoritàriament, de cases unifamiliars i també moltes segones residències.

La nova entitat s'ha inscrit amb la denominació d'Associació de Veïns i Amics del Port del Comte.