Segueix-nos a les xarxes socials:

«El turisme fa que la població de la vall es multipliqui per tres»

«El turisme fa que la població de la vall es multipliqui per tres»anna pujol

És llicenciada en geologia, ha fet un màster de riscos geològics i un postgrau en interpretació del patrimoni. Treballa al Museu de la vall de Lord i a l'Oficina de Turisme situada a Sant Llorenç de Morunys. Ha conduït la visita guiada pel nucli antic i la presentació del web al claustre del Monestir benedictí de la vila.

Durant la visita, ha dit que el 1483 a Sant Llorenç hi havia els mateixos habitants que ara.

Sí, l'únic que abans tothom vivia al centre de la vila, i ara la població està més dispersa entre les cases del voltant i les masies. Tot i així, seguim sent més o menys un miler d'habitants.

I amb el turisme, com fluctua la població?

Aquí a la vall de Lord, el turisme en sí ja té moltes fluctuacions. A l'hivern, per exemple, depèn fortament de la neu. Aquest any ha anat genial, perquè hi ha hagut molta neu i durant força temps. Pel que fa a l'estiu, entre el juliol i l'agost és quan s'espera més moviment. En els moments de més afluència, la població es multiplica per tres o per quatre.

A l'agost obriran el nou web?

Intentarem que sigui abans de l'agost. De moment, la pàgina web antiga de l'Associació de Turisme encara funciona, però ha quedat gairebé obsoleta. I a la nova li donem un paper molt important als 76 socis que formen l'associació.

Com ha estat el procés de creació de la pàgina?

Feia temps que era necessari un canvi, i el Consell Comarcal del Solsonès ens ho va proposar, coincidint amb el seu canvi de web. Com a tràmit, se n'ha encar regat sobretot l'empresa, però pel que fa a l'estructura dels continguts els socis de l'Associació de Turisme de la vall de Lord hi han tingut molt a dir.

Prem per veure més contingut per a tu