L'alcalde de Guixers, Marià Chaure, es queixa que el municipi ha sortit perjudicat per la instauració del sistema de recollida d'escombraries porta a porta a Sant Llorenç de Morunys. Alguns estiuejants deixen les deixalles als contenidors de Guixers, i «nosaltres paguem uns diners per cada tona de residus que portem a l'abocador. Si per aquestes dates estivals es tripliquen les deixalles a Guixers per l'augment d'habitants a Sant Llorenç, paguem uns diners addicionals que no perta-nyen al nostre municipi», explica Chaure, que afegeix que «aquests diners haurien d'anar destinats als veïns del poble».

Guixers és un municipi rural de 70 km quadrats i 140 habitants., mentre que Sant Llorenç de Morunys té 4 km quadrats i 1.000 habitants que a l'estiu poden passar de 3.000. Els ajuntaments dels dos pobles sempre han tingut «una relació excel·lent», en paraules Chaure. Tanmateix, l'alcalde denuncia la situació i demana a la Junta de Residus de la Generalitat de Catalunya que «prengui consciència d'aquest problema en el món rural i legisli d'una vegada per totes aquesta recollida selectiva tan necessària pel futur».

Seguint amb les paraules del batlle, Guixers hauria de rebre algun tipus d'ajuda pels costos afegits als quals ha de fer front, que s'haurien de reequilibrar, «o el municipi que els genera i els cobra o la Generalitat», segons Chaure.