Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament solsoní vol congelar la majoria d'ordenances fiscals per al 2018

La CUP ha presentat una moció per deixar d'aplicar l'exempció de l'IBI als edificis de l'Església

L'Ajuntament solsoní vol congelar la majoria d'ordenances fiscals per al 2018anna pujol

L'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals de Solsona per a l'any que ve, amb la congelació de la majoria de tributs, és un dels principals punts de l'ordre del dia del ple municipal que se celebrarà avui, divendres, a les 9 del vespre.

Segons ha avançat el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, «pràcticament totes les ordenances fiscals es mantenen». Entre les modificacions més destacables, hi ha un increment del 3,9% en l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica. Amb tot, augmenta la bonificació per carburant, que passa del 50 al 90 % els dos primers anys de la quota de l'impost per als vehicles menys contaminants, i es manté en el 50 % el tercer i el quart.

També són novetats l'establiment d'una fiança de 150 euros que s'estableix per a actes a la via pública per garantir que es deixi neta, l'exempció de la taxa per a l'expedició de documents administratius per a joves en edat escolar i persones a l'atur, la creació d'una taxa de 20 euros per al canvi de nom del comptador de l'aigua, l'entrada reduïda a les piscines municipals d'1,5 euros a partir de les 6 de la tarda, el lloguer d'un equip petit de megafonia per a entitats esportives i culturals i la bonificació del 50% de la taxa de la Sala Polivalent a les empreses de la ciutat, entre d'altres. Encara en matèria fiscal, la corporació municipal deliberarà sobre una moció del grup d'Alternativa per Solsona-CUP per deixar d'aplicar l'exempció de l'impost de béns immobles als edificis que són propietat de l'Església i dels quals es treu un rendiment econòmic.

Com a punts de l'ordre del dia, també hi ha la proposta d'obrir un procés participatiu per denominar plaça 1 d'octubre la plaça de davant de la Sala Polivalent, i una moció conjunta de condemna a la brutalitat policial de l'estat.

Prem per veure més contingut per a tu