El Consell Comarcal del Solsonès ha ideat la campanya «Solsonès, el mes gastronòmic», que es desenvoluparà durant el mes de maig i té per repte aconseguir que la comarca aparegui «al mapa català com a punt de referència de la gastronomia». Així ho ha detallat la directora creativa de la campanya, Núria Sala, de l'empresa de comunicació E2S.

El mes de maig és un període de l'any especialment fluix per als sectors del turisme i l'hostaleria perquè «o bé la gent està acabant d'esquiar o bé comença anar a la platja», segons la presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès, Pilar Bielsa, qui ha assegurat que es tracta «d'un cas curiós perquè quant a bellesa del paisatge, potser és el millor mes de l'any».

La nova campanya té per objectiu promocionar els productes locals, des de la matèria primera fins al producte cuinat. Tot i que encara s'ha de concretar el programa, la idea dels impulsors és que durant el mes de maig, els restaurants organitzin menús degustació; es facin activitats turístiques encarades a la gastronomia; les finques i obradors mostrin les seves instal·lacions; o els hotels i cases rurals organitzin tallers i ofertes especials.

«Al llarg de l'any es fan moltes activitats interessants al Solsonès al voltant de la gastronomia i l'objectiu és concentrar tot això durant un mes perquè no quedi diluït», continua Sala. L'origen de la campanya neix de la necessitat de les cases rurals de la comarca de trobar alguna activitat per captar turistes durant el mes de maig.

La presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès ha explicat que les cases rurals de la comarca han «entomat la crisi com ho ha fet tothom, però no n'ha tancat cap i això és una bona notícia. A més a més, no tenim l'ocupació d'anys enrere però a poc a poc ens tornem a situar al punt on érem i, amb una mica més de promoció, podríem arribar a ocupacions boníssimes».

Les cases rurals seran un pilar de la campanya gastronòmica que impulsa el Consell Comarcal i, entre d'altres, tenen projectat oferir als clients uns paquets barbacoa amb productes i carn de ramats que pasturen a la comarca. La campanya «Solsonès, el mes gastronòmic», que es va presentar ahir a la sala d'actes del Consell, està pensada per portar-se a terme durant tots els caps de setmana del mes de maig, tot i que no es descarta fer activitats durant la setmana.

Un mes abans del tret de sortida de la iniciativa, es farà una campanya de màrqueting on-line per promocionar aquest producte a través de la xarxa.