Un tram del camí de la Serra del Verd de Solsona, que connecta l´equipament amb el carrer del Pedraforca, està més a prop de la seva ampliació. Divendres al vespre Ple municipal va donar ratificar per unanimitat el conveni urbanístic de l´Ajuntament amb el titular d´una de les finques limítrofes que ha de permetre l´eixamplament del vial fins a una amplada total de sis metres, actualment considerat un dels punts negres de la xarxa viària local.

El propietari de la finca, F. Xavier Ballabriga, cedeix gratuïtament 155 metres quadrats de superfície classificada com a sòl urbanitzable delimitat -inclosa dins el Pla director urbanístic de les àrees residencials estratègiques de les comarques centrals. En aquests moments, hi ha en curs "negociacions molt avançades", segons el regidor d´Hisenda, Ramon Xandri, amb el propietari d´una altra finca que, tot i no ser tan decisiva com l´anterior, permetrà millorar el projecte.

El conveni amb Ballabriga posa de manifest que l´amplada actual del camí "és del tot insuficient pel trànsit que acull en aquests moments i que es veurà ampliat quan s´estreni la nova Escola El Vinyet". Per això es fa necessària l´obra d´ampliació mentre no es desenvolupi urbanísticament el sector i es creïn els vials definitius.

"Esperem que això esvaeixi dubtes", va dir l´alcalde, David Rodríguez, dirigint-se als regidors d´ApS-CUP en referència a la voluntat del govern municipal de tirar endavant l´obra. Els serveis tècnics municipals, per la seva banda, estan treballant en el projecte, segons va afirmar la regidora d´Urbanisme, Rosó Barrera, al Ple. Barrera confia tenir-lo enllestit durant el primer semestre d´enguany. L´abast de l´actuació comprèn el tram de camí des de l´accés principal al cementiri fins a l´entroncament amb el carrer del Pedraforca.

Aprovació definitiva de la Cabana del Silo

En la mateixa sessió plenària, l´Ajuntament va tancar els tràmits d´aprovació del Pla parcial urbanístic de l´àmbit del sector F, Cabana del Silo, després d´un procés llarg, des de l´aprovació inicial de l´abril del 2015. Es tracta d´un projecte redactat pels arquitectes Ton Padullés, Ramon Padullés i Enric Padullés i promogut per Solicelgrat. Els passos següents passen pels projectes de reparcel·lació i urbanització del sector.

D´altra banda, i també en matèria urbanística, la corporació municipal va deliberar sobre un punt, incorporat en tràmit d´urgència, per deixar sense efecte un acord del passat mes d´octubre sobre l´aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en l´àmbit del polígon industrial de Santa Llúcia. Això suposa l´aixecament de la suspensió de llicències d´obres en el sector afectat. Es dona resposta, així, a una petició de la indústria que té interès d´ampliar-se en aquest àmbit. La nova proposta de modificació en què treballa l´Institut Català del Sòl (Incasòl) altera les previsions del document actualment a tràmit i permetrà una millor adaptació a la demanda de l´activitat industrial.

Aquesta qüestió també va rebre el suport unànime dels grups municipals, si bé tant el PDeCAT com ApS-CUP van voler deixar constància de la precipitació amb què es tramitava. L´alcalde i la regidora d´Urbanisme van aclarir que "hi ha molts actors en aquesta operació, l´empresari, l´Incasòl, Urbanisme, l´Ajuntament..." i la darrera reunió es va poder mantenir pocs dies abans de la sessió plenària.