Segueix-nos a les xarxes socials:

El Solsonès defineix les primeres idees sorgides arran del procés participatiu

El Consell Comarcal ha estat la seu de la presentació dels resultats del Conveni de Municipis començat al final de l'any 2016

El Solsonès defineix les primeres idees sorgides arran del procés participatiuaNNA PUJOL

El Solsonès té 21 propostes sorgides a la Convenció de Municipis iniciada al final de l'any 2016. Es tracta d'un procés participatiu que ha anat aturant-se a cada localitat de la comarca per parlar amb els ajuntaments, les entitats i els habitants a títol particular per promocionar accions de desenvolupament territorial.

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, va explicar, durant la presentació dels resultats d'aquest dijous, que s'ha començat a demanar el que el Solsonès vol de manera conjunta. És per això que han sortit iniciatives d'impuls al sector primari, relacionades amb els joves, l'habitatge i l'activitat rural, amb la protecció del medi o, fins i tot, un projecte educatiu territorial. Pel que fa a la formació, va ser subratllada com a manera d'atraure persones i talent per tal que vinguin a viure al Solsonès. «I que les que hi ha, no marxin», s'escoltava entre els assistents.

A l'inici, es va parlar de l'evolució de la població a la comarca els darrers 10 anys, entre el 2007 i el 2017. Mentre que els municipis que més han augmentat han estat Olius (amb 22 persones) i Navès (amb 5 més), Clariana s'ha mantingut i Lladurs és la localitat que ha perdut més població, un total de 18 persones.

Les 21 propostes presentades durant l'acte celebrat a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès es classifiquen en diversos eixos, relatius al desenvolupament econòmic local, a un territori connectat, a la qualitat de vida o a un territori educador, entre d'altres.

El consultor en desenvolupament local, Santi Villa, va donar importància al fet que són «propostes que han sortit de la gent, amb idees i textos escrits a la manera dels seus autors i autores». D'aquesta manera, després que els mateixos participants i habitants les hagin proposat, és moment de «prioritzar-les i crear comissions de treball per desenvolupar-les», continuava Villa durant l'explicació del projecte.

La majoria de persones assistents a l'acte van poder votar virtualment les quatre propostes que consideren més importants per a la comarca. Un dels objectius és definir una estratègia comarcal de forma conjunta i inclusiva per tal d'aconseguir una transformació positiva en el territori, segons van explicar els organitzadors.

Hi ha idees que poden ser ajuntades amb d'altres i n'hi ha de transversals, com ara la millora en les telecomunicacions. Hi havia representants dels ajuntaments de la comarca, d'entitats i altres solsonenques i solsonencs que van poder intercanviar impressions i votacions.

Prem per veure més contingut per a tu