Segueix-nos a les xarxes socials:

El Solsonès és la comarca amb més propostes Leader

Nou dels vint projectes de la Catalunya Central per al 2018 són solsonins

El Solsonès és la comarca amb més propostes Leaderleader cat central

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central ha aprovat vint propostes de subvenció per a la convocatòria d'ajuts Leader del 2018. El Solsonès té nou expedients aprovats, que equivalen a un import aproximat de 309.000 euros, mentre que n'hi ha set de la Segarra (246.000 euros), tres del Bages (198.500 euros) i un de l'Anoia (22.500 euros).

El gerent del consorci, Jordi Vilalta, ha explicat que les propostes del Solsonès estan repartides entre Solsona i Sant Llorenç de Morunys. Pel que fa als àmbits, l'activitat agroalimentària i el turisme rural són els principals, però també hi ha incloses «la millora d'un càmping i la creació d'una activitat d'aventura de salt amb corda elàstica». Mentre que l'any passat es van finançar 6 projectes empresarials de la comarca, enguany la xifra a pujat a nou.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats es troba al voltant d'uns 3.038.000 euros i els beneficiaris rebran els propers mesos les resolucions d'ajut de la direcció general de Desenvolupament Rural del departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació per un import total de 776.488 euros.

Els ajuts són finançats al 57% per la Generalitat de Catalunya i el 43% pel fons europeu Feader. La que s'ha presentat en els darrers dies ha estat la tercera convocatòria d'ajuts Leader aprovada, amb un import que fins ara ha estat destinat a ajudar 61 projectes (2.329.465 euros), i Catalunya és la regió amb més convocatòries publicades en execució.

Prem per veure més contingut per a tu