Bombers de la Generalitat han presentat la campanya forestal al Consell Comarcal del Solsonès i han inaugurat el període amb bons auguris. L'organisme ha parlat d'una «situació molt desitjable» en comparació de les temporades passades, sobretot la darrera, amb alts índexs de secada. Les pluges abundants reiterades que han caigut els darrers mesos han provocat un canvi de tendència en el panorama forestal.

De fet, la precipitació registrada es troba per sobre de la mitjana, segons explica Francesc Boya, cap de la regió d'Emergències Centre. Així, els Bombers preveuen un estiu destacablement més humit que l'anterior, tot i que el bosc seguirà sent sensible a la calor i a les entrades d'aire subsaharià. Encara que hi ha sequera acumulada, la comarca gaudeix d'una humitat que permetrà contrarestar el risc d'incendi. Boya afegeix que el Solsonès és una comarca complexa des del punt de vista geogràfic perquè no tots els municipis presenten els mateixos riscos, «és un binomi particular», afegeix.

Tot i que la campanya arriba amb retard, s'espera un estiu en cap cas continu, per això «caldrà estar atents igualment», diu Eduard Freixedes, cap d'Interior de la Catalunya Central. A banda, la trobada també ha reunit agents locals, com quatre Agrupacions de Defensa Forestal de la comarca, un responsable dels agents rurals, Mossos de Solsona, membres del parc de bombers de Solsona i el cap de la Policia Local.

Els ajuntaments responen

El Consell Comarcal de Protecció Civil, Benjamí Puig, ha informat sobre l'acord d'unes ordenances relatives al risc d'incendi entre els consistoris amb més afectació. Entre les propostes hi ha l'habilitació de zones d'aparcament en alguns embassaments de la comarca com el de Sant Ponç.