Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell Comarcal del Solsonès s'adhereix al programa Municipi Cooperatiu

El programa és impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

El Consell Comarcal del Solsonès, conscient de la importància de la promoció del cooperativisme i les cooperatives, s´ha adherit al programa Municipi Cooperatiu. La iniciativa està impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, organització empresarial que agrupa i representa les empreses cooperatives de treball a Catalunya.

El programa té com a objectiu general el fet de promoure el cooperativisme de treball a partir d´accions concretes per la difusió del model cooperatiu, la creació de les mateixes i l´enfortiment de les existents. Les seves accions estan coordinades entre la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, l´Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, entitats i cooperatives del Solsonès i les administracions locals.

Segons l'ens comarcal, durant els últims anys a Catalunya s´ha registrat un augment de l´interès per la creació de cooperatives, empreses basades en principis que promouen la participació de les persones, fomenten l´ocupació estable i l´arrelament al territori. Específicament, el Programa de Govern de la Generalitat de Catalunya incorpora l´impuls de l´economia social i cooperativa per avançar cap a una economia al servei de les persones.

Així doncs, en el marc del programa Municipi Cooperatiu, el Consell Comarcal del Solsonès i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya han acordat concretar, anualment, un pla de treball per tal d´augmentar la visibilitat del moviment cooperatiu a la comarca. El conseller comarcal de promoció econòmica, Josep Caelles, ha indicat que "aquesta adhesió pretén potenciar no solament el cooperativisme, sinó la filosofia que representen els seus valors dins l´economia".

Prem per veure més contingut per a tu