L'Ajuntament de Solsona ha necessitat una mitjana de quinze dies per pagar les factures durant el segon trimestre del 2018, mentre que fa just un any necessitava gairebé vint-i-dos dies.

Segons el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, que es va encarregar de presentar les xifres durant el ple ordinari del mes de setembre, «el que hem anat prioritzant sempre és ser puntuals a l'hora de pagar, sobretot en anys més difícils per les empreses. Podríem estar pagant a seixanta dies i paguem a quinze».

L'indicador mostra el nombre de dies de mitjana en què s'ha efectuat el pagament, comptant-ho des de l'aprovació dels documents que acrediten la conformitat amb els béns entregats o els serveis prestats. I, segons el regidor d'Hisenda del consistori solsoní, «quan les factures entren tenim trenta dies per revisar-les i trenta dies per pagar-les. Si l'indicador és de quinze dies, vol dir que encara en queden quaranta-cinc fins que el termini acabi».

Ramon Xandri insisteix que si l'Ajuntament té liquiditat s'han de «fer les coses més fàcils a les empreses. Si no abonéssim els diners fins passats seixanta dies, potser haurien de demanar finançament als bancs, per exemple, per poder aguantar fins que els paguéssim».

Durant la sessió plenària de l'Ajuntament de Solsona celebrada divendres es van aprovar per unanimitat l'informe de morositat, l'informe d'execució del pressupost i l'informe del període mitjà de pagament corresponent al segon trimestre de l'any 2018.

En aquest període, per exemple, s'han fet un total de 1.059 pagaments i han sumat 895.807 euros, mentre que en el mateix període de l'any passat en van ser menys, 1.034, però van sumar un import total de 1.021.911 euros.

Fons líquids

Pel que fa al pla de tresoreria, els fons líquids de l'Ajuntament de Solsona a final del segon trimestre són de 3.972.473 euros. A més a més, durant el ple del mes de setembre també es va posar de manifest que el consistori «compleix en el segon trimestre del 2018 amb els objectius d'estabilitat pressupostària, de regla de la despesa i que presenta un nivell d'endeutament inferior al 75%», va afegir Xandri, i va concloure que el nivell d'endeutament actual se situa en el 42%.