Segueix-nos a les xarxes socials:

Les entitats socials expliquen els seus valors a les empreses

Amisol, Riuverd, Sol del Solsonès i Volem Feina creen un dossier conjunt

Les entitats socials expliquen els seus valors a les empresesarxiu particular

Les quatre principals entitats socials de la comarca s'han unit per explicar els seus valors a les empreses del territori, en un treball conjunt de responsabilitat social empresarial (RSE). Segons Carla Vendrell, gerent d'Amisol, «vam detectar una manca d'implicació de les empreses amb les entitats socials, i vam decidir donar-nos a conèixer encara més».

El projecte s'anomena Actua365, i el formen Amisol, Riuverd, Sol del Solsonès i la Fundació Volem Feina. «Som entitats que movem gent i tenim un volum de negoci important. Si desapareguéssim, quedaria molta gent al carrer. Moltes vegades, tanmateix, les empreses no saben les maneres que tenen per poder ajudar-nos», continua Vendrell.

Concretament, les quatre entitats sumen un volum de negoci anual de més de 3 milions i mig d'euros, quasi 80 professionals contractats, 72 persones contractades amb discapacitat o risc d'exclusió social i unes tres-centes famílies implicades. Les dades estan recollides al dossier que les associacions han creat, on defineixen com a principals valors per a elles la transparència, l'experiència, la responsabilitat i el compromís amb el territori i les persones.

A la vegada, també expliquen les principals funcions de cada associació. Amisol s'encarrega de crear recursos per al col·lectiu de persones amb discapacitat de la comarca, la cooperativa Riuverd dona servei a joves en situació de risc d'exclusió social, Sol del Solsonès acompanya, acull i millora la qualitat de vida de persones amb malalties mentals, i la Fundació Volem Feina lluita contra el risc d'exclusió social a través d'activitats econòmiques i de serveis.

Reunions mensuals

Carles Viladrich (Volem Feina), Carla Vendrell (Amisol), Paloma Hernández (Sol del Solsonès) i Jordi Corbera (Riuverd), representants de les entitats, s'han anat reunint mensualment des de la primavera passada, i han creat el dossier amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar). A partir de la setmana vinent, les publicacions es començaran a repartir a les empreses.

«La discapacitat, la malaltia mental i el risc d'exclusió social, són universals i transversals. No entenen d'edats, de sexe ni d'ètnies», conclou Vendrell. La creació del dossier és una manera de generar sensibilitat cap als col·lectius que formen part de les quatre entitats del Solsonès.

Prem per veure més contingut per a tu