Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona celebrarà la medalla de la ciutat per al Carnaval amb un tast de la festa el 17 de novembre

L´Associació de Festes del Carnaval de Solsona programa una tarda i nit amb gegants, ballets, sopar i concerts

Solsona celebrarà la medalla de la ciutat per al Carnaval amb un tast de la festa el 17 de novembreAj Solsona

El 17 de novembre sortiran al carrer els gegants del Carnaval de Solsona. La concessió de la medalla de la ciutat a l´Associació de Festes n´és un bon motiu. L´organització d´un breu tast del Carnaval serà la manera de fer més popular la celebració, que primer tindrà lloc en un acte institucional a la sala de plens. Ho han acordat l´Ajuntament i la junta de l´entitat.

El programa és previst que arrenqui a dos quarts de set de la tarda amb l´acte de lliurament de la medalla a la sala de plens i continuï amb una cercavila des de davant de l´Ajuntament fins a la plaça Major, escenari on hi haurà lloc per als ballets i un sopar popular, entre altres actes que l´organització prefereix no revelar. La festa continuarà a la nit a la Sala Polivalent amb diversos concerts.

Ple extraordinari el dia 12

Prèviament, el dilluns 12 de novembre a les nou del vespre, el consistori es reunirà en un Ple extraordinari per validar el procediment engegat en la sessió plenària de final de juliol i donar llum verda a aquest reconeixement honorífic. També s´hi ratificarà el reconeixement del cantautor Roger Mas com a fill predilecte de Solsona, una distinció que se celebrarà un altre dia.

A final de juliol la corporació va aprovar per unanimitat iniciar l´expedient administratiu per atorgar la medalla de la ciutat a l´Associació de Festes del Carnaval per la tasca que duu a terme anualment per a Solsona i la seva repercussió en els àmbits cultural, festiu, social i econòmic des de fa prop de 50 anys. Constituïda oficialment el 1983, els orígens de l´entitat es remunten en la Joventut Solsonina, un col·lectiu d´amics aplegats sota aquest nom des del 1970 per promoure revetlles i altres activitats per als joves de la ciutat i, des del 1971, recuperar el Carnaval que el règim franquista havia sepulta

Prem per veure més contingut per a tu