Alternativa per Solsona-CUP, en el marc dels eixos ideològics que va definir durant l'Assemblea Oberta del 20 d'octubre (feminisme i gèneres, democràcia directa, sostenibilitat, sobiranies, endreçar la institució i redistribució), proposa introduir en les polítiques municipals una perspectiva feminista i de gènere, amb l'objectiu principal de treballar des del territori en una societat que sigui inclusiva, justa, tolerant i igualitària. Així, l'organització política vol proposar mesures i accions que trenquin la dinàmica de privatització de drets que perpetua les desigualtats entre les persones.

La CUP entén la igualtat de gènere com un dret fonamental de les persones i, alhora, com la base d'un desenvolupament social sostenible. I l'organització afirma que, només «si introduïm una perspectiva feminista i de gènere en totes les polítiques públiques, podrem fer polítiques que siguin eficaces i arribar a la igualtat efectiva entre les persones».

El grup polític va preferir, després de l'assemblea que va celebrar a final d'octubre, explicar els seus eixos polítics abans que donar noms de les persones que encapçalaran el projecte. Així, deixa el debat de la llista per a més endavant i durant les properes setmanes seguirà programant trobades, activitats, assemblees i comitès de treball per desenvolupar cadascun dels eixos i donar forma a la proposta electoral.

Segons Alternativa per Solsona-CUP la causa de la situació actual cal buscar-la en el sistema capitalista i heteronormatiu vigent, que margina, invisibilitza i menysté els col·lectius que, bé per una qüestió de gènere, d'orientació sexual, de classe social o de procedència, no entren en els cànons establerts o bé són considerats «de segona». A més, remarquen que històricament «les dones hem estat les víctimes més visibles d'aquest sistema, però no som les úniques. L'alliberament i l'apoderament de la dona han de ser els pilars d'una lluita compartida amb els altres col·lectius discriminats. Una lluita que no té sentit si no és col·lectiva».