Els treballs de sanejament de la carretera del Port del Comte, on hi va haver dues esllavissades entre els dies 15 i 16 d'octubre, van començar ahir. L'accés, tallat des de fa gairebé un mes, podria reobrir-se pel pont de la Puríssima, segons ha explicat a Regió7 l'alcalde de la Coma, Jaume Oriol, perquè l'estació d'esquí ha marcat el pont (a partir del 5 de desembre) com a data d'inici de la temporada.

«Obrirem tota la via o deixarem pas alternatiu», explica Oriol. Les obres tenen un cost de 177.000 euros, finançats en un 45% per la Generalitat, un altre 45% per la Diputació de Lleida i un 10% per l'Ajuntament comardí. Segons Oriol, 17.000 euros és una «despesa molt important per al consistori, però esperem que el Consell Comarcal ens pugui ajudar».

Tres operaris de l'empresa Infraestructures de Muntanya (imuntanya) estan desbrossant la zona, abans de traçar-hi el que anomenen com a «línies de vida», els itineraris pels quals faran les perforacions per posar-hi les cordes des de les quals treballaran penjats de la paret. En faran dues, una per a la mobilitat del personal i l'altre servirà per facilitar el recor-regut de les màquines. Llavors, el talús serà cobert amb una malla metàl·lica, i les zones on ja n'hi ha seran reforçades.

Segons informa un dels operaris, pel desbrossament i les línies de vida tardaran dos dies, però la feina de col·locar la malla metàl·lica serà la que els ocuparà «tres o quatre setmanes».

Albert Estella, director de l'estació d'esquí del Port del Comte, ha explicat que, de moment, fem «la volta per la Coma i fem uns deu quilòmetres més, uns vint minuts». El director espera l'obertura de la via coincidint amb l'inici de la temporada d'esquí, perquè si no l'equipament es veurà molt perjudicat.