L'Associació de Turisme de la Vall de Lord ha posat en marxa el pla d'actuacions del 2019 amb la publicació dels primers nous materials de l'any gràcies al fet que el turisme actiu i d'esport és el segment turístic que està creixent més a la vall. Les visites registrades a l'oficina de turisme mostren el 5% d'augment de les demandes sobre aquest tipus de turisme des del 2016. Per aquest motiu, els responsables de l'Oficina de Turisme expliquen que han dut a terme un mantell il·lustrat «que mostra de manera distesa i divertida les diferents opcions de pràctiques esportives que ofereix la vall de Lord».

D'altra banda, el 2018, i coincidint amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, l'Associació de Turisme assegura que va augmentar fins al 25% el nombre de visites a l'Oficina de Turisme demanant per algun punt cultural de la vall, i és aquest el segon segment turístic més destacat a la zona. Per aquest motiu «s'ha editat un llibret informatiu relacionat amb el turisme cultural on hi ha una àmplia informació sobre diferents punts d'interès patrimonial i cultural dels diferents municipis de la zona», expliquen els responsables.

El llibret presentat per l'Oficina de Turisme de la Vall de Lord ofereix un recull de fins a 34 punts en els quals apareixen esglésies com la de Sant Llorenç de Morunys i les diferents ermites romàniques de Guixers i la Coma i la Pedra.

De tota manera, també s'hi han incorportat diverses rutes de senderisme i de BTT a les zones culturals a visitar, relacionades amb el creixement del turisme esportiu.