Segueix-nos a les xarxes socials:

Dues llistes del Solsonès 'fitxen' dos polítics del Berguedà per liderar-les

El president del PDeCAT berguedà, a Guixers, i l'exalcalde republicà de Gironella, a la Coma i la Pedra

Dues llistes del Solsonès 'fitxen' dos polítics del Berguedà per liderar-lesarxiu/ Pilar Màrquez

El president del PDeCAT al Berguedà, Jordi Selga, i l'exalcalde de Gironella per Esquerra Republicana, Ramon Costa, encapçalaran dues candidatures al Solsonès. Selga es presentarà com a número 1 a la llista d'Independents per Guixers (IPG-Junts) i Costa serà el candidat a l'alcaldia per la Coma i la Pedra amb Independents per la Coma i la Pedra- Acord Municipal (ICIP-AM).

L'actual regidor casserrenc pel PDeCAT i president del partit a la comarca, Jordi Selga i Feixas, va explicar fa uns mesos a aquest diari que no es tornaria a presentar a les eleccions municipals d'enguany per Casserres (Berguedà), tot i que el seu objectiu era continuar dins del món polític «allà on fes falta». Així, el regidor es presenta com a primer candidat de la llista independents de Junts per Catalunya de Guixers, un municipi on les llistes són obertes, és a dir, es vota de manera individual cada persona, no una candidatura sencera.

El fet de presentar-se a Guixers, explica Selga, és per la vinculació que té amb el municipi, on té una masia familiar, ja que el seus besavis eren d'allà i el seu pare també hi va néixer.

Així, el candidat explica que «l'estimació i la vinculació directa amb el municipi», com també la retirada política de l'actual alcalde, Marià Chaure, l'han impulsat a fer el pas «per tal de poder ajudar i treballar al màxim per un municipi amb poca població i i que té una gran extansió de terreny, on és necessària una millora dels sistemes d'aigua, electricitat i carreteres», explica.

Pel que fa al candidat d'Esquerra Republicana Ramon Costa i Guinó, va ser alcalde de Gironella en els anys 2003-2011, es presentarà com a cap de llista per Independents per la Coma i la Pedra sota la marca blanca del partit republicà.

El fet s'atribueix, explica l'alcaldable, al fet que des de fa aproximadament 30 anys té una finca al municipi i des de la seva jubilació hi passa llargues temporades. Costa explica que parlant amb els veïns es va considerar que era una bona oportunitat per poder contribuir a la millora del municipi perquè té experiència política.

La llista republicana està formada per persones que viuen al municipi durant la setmana o els caps de setmana. Amb aquesta, pretenen augmentar la qualitat dels serveis «d'un municipi que és petit i disseminat».

Tots dos candidats berguedans esperen que els veïns de cadascun dels municipis els donin un vot de confiança malgrat que s'hagin presentat en altres localitats.

Prem per veure més contingut per a tu