La Fira del Bolet del Solsonès comença finalment avui, tot i que ho fa amb un inici una mica accidentat. La vaga general que va tenir lloc ahir arreu de Catalunya va fer que s'anul·lés la jornada tècnica sobre bolets que havia de donar inici a la fira. I avui tampoc es farà la tradicional sortida micològica a la finca Monegal amb la qual s'obria la fira els darrers anys, per manca de bolets a la zona.

La manca de pluges les darreres setmanes ha propiciat una caiguda en la producció de bolets arreu de Catalunya i, per tant, també al Solsonès. Després que els experts micòlegs acudissin a la zona on s'havia de realitzar la sortida per comprovar si hi havia suficient quantitat de bolets, es va veure que no n'hi havia i es va decidir anul·lar la sortida. L'organització de la Fira del Bolet assegura que d'aquesta manera s'evita que els assistents perdin tres quarts d'hora en cotxe, i el cost de gasolina que això comporta, per acudir a la zona on s'havia de fer la sortida per no trobar-hi bolets.

L'exposició de bolets programada per a avui i demà no s'anul·larà, ja que es presentaran els bolets que els experts han anat a buscar a altres parts del territori on n'hi ha més quantitat els dar-rers dies. Tot i això, la resta de la fira es desenvoluparà sense problema amb el Solsbirra Fest i el mercat de bolet com a activitats més destacades d'aquesta dotzena edició de la fira.