El Govern va aprovar ahir l'encàrrec del Departament de Polítiques Digitals i Administració a l'empresa pública Infraestructures.cat per licitar les obres que permetran finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca a les que encara no arribava, entre les que es troben Solsona, Puigcerdà i Moià.

En total, el Govern destinarà 16,5 milions d'euros a aquests treballs de connexió, que suposaran l'estesa de 382 quilòmetres de cable de fibra òptica. Un cop enllestides les obres, tindran un impacte directe per a més de 208.000 habitants. D'aquesta manera, s'assolirà la xifra de 6,4 milions d'habitats amb connexió, que suposa el 84% de la població de Catalunya.

Aquests treballs no només tindran impacte en les capitals de comarca, sinó també en els municipis que hi ha al seu pas i que també quedaran connectats amb fibra òptica. A més, el Govern preveu també connectar 43 polígons industrials d'arreu del país. S'assolirà així el total de 386 polígons connectats.

A banda de la connexió de les capitals de comarca el 2020 i els municipis al seu pas, el Govern treballa també per fer arribar la fibra òptica pública a tots els municipis catalans l'any 2023. Per fer-ho, està teixint acords amb les administracions locals d'arreu del país perquè la fibra òptica es pugui desplegar a través d'infraestructures amb titularitat dels ens locals.

El passat mes de març, la Generalitat i les quatre diputacions de Catalunya van signar el compromís nacional per al desplegament de la fibra òptica segons el qual el Govern i les quatre diputacions desplegaran 4.260 quilòmetres més de xarxa fins al 2023.