El col·lectiu l'Arada va finalitzar ahir el segon cicle Dones, temps, economia i món rural a la Biblioteca Carles Morató de Solsona amb una conferència i posterior debat protagonitzats per dues cooperatives del Solsonès formades íntegrament per dones: Raiels, que treballa en l'àrea de promoció econòmica; i Lluerna, un despatx d'arquitectura.

La conferència d'ahir va ser l'última dels 4 actes del cicle, que en el segon any d'existència ha tingut un bon seguiment, segons l'organització, ja que ha reunit una setantena d'assistents als diversos actes del programa. Raiels i Lluerna van traslladar ahir a la quinzena d'assistents a la biblioteca les dificultats que viuen pel fet de treballar en móns masculinitzats on «sempre hem de demostrar més que els altres».

Un dels actes més destacats del cicle va ser la xerrada-debat amb tres dones relacionades amb el món rural del Solsonès que van explicar les seves experiències al territori al llarg del temps i van comparar les seves situacions. A més, abans d'aquesta xerrada que va tenir lloc divendres passat a l'ajuntament de Solsona, es va presentar l'exposició «Vaivens Femenins», que explicava a través de 4 relats les dificultats que havien de superar les dones que vivien en el món de pagès al baix Solsonès.

La resta d'actes del cicle van ser una xerrada sobre la salut a càrrec de la psicòloga Anna Vilaseca, amb la col·laboració de l'espai terapèutic Matís i la conferència de Mireia Serra sobre els reptes de les dones joves en el món de l'economia social i solidària.

Després d'aquest cicle i la seva valoració, el projecte «Actua» de l'Arada publicarà una revista en què apareixeran les conclusions extretes de les conferències d'aquest cicle.