25 de novembre de 2020
25.11.2020
Regió7

El ple de Solsona votarà un pressupost de 10,7 milions, el 12% més que el del 2020

El projecte de l'Illa Cultural i les despeses relacionades amb el porta a porta són els apartats més destacats

24.11.2020 | 21:09
Imatge d'un dels darrers plens celebrats presencialment a Solsona

L'Ajuntament de Solsona celebra demà un dels plens més decisius de l'any, que és el del pressupost general per a l'exercici següent. La sessió es celebrarà demà a les nou del vespre, i de forma telemàtica (es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament de Solsona). Per al 2021 l'Ajuntament solsoní presenta un pressupost de gairebé 10,7 milions, prop d'un 12% superior a l'anterior, dels quals 1,4 es destinaran a inversions.

Entre les inversions programades per a l'any que ve més elevades hi ha la construcció de l'Illa Cultural (1,8 milions, amb aportacions de Fons Feder, Ajuntament i Diputació de Lleida); la nova comissaria de la Policia Local al carrer de Llobera (225.000 euros); l'ampliació i millora de la implantació de la telelectura de comptadors d'aigua (145.000 euros); el pla de millora de la Deixalleria municipal (86.421) i la renovació de la coberta del pavelló vell (50.000). Pel que fa a la despesa per àrees municipals, la regidoria de Medi Ambient és la que té assignat un pressupost més elevat, de 879.400 euros, en previsió de la implantació de l'esperada recollida de residus porta a porta que es preveu començar a implementar aquest any.

L'ordre del dia del Ple de novembre també inclou l'aprovació de l'expedient de contractació, mitjançant procediment obert simplificat, de l'obra de construcció del nou tanatori municipal, una de les obres més ambicioses dels últims anys. Projectat per l'arquitecta Anna Grau, té un pressupost base de licitació d'1,7 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos.

Entre altres punts, també hi ha la modificació parcial del nomenclàtor dels carrers de Sant Roc i de Pompeu Fabra, a instàncies de propietaris i veïns, per corregir una discordança entre la numeració dels immobles que consta al cadastre i al plànol de numeració de la ciutat i la realitat física dels carrers. A banda d'això, es votaran una moció del grup socialista amb motiu del Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones i una altra de suport al poble sahrauí davant l'escalada militar al Sàhara Occidental amb què, entre d'altres, s'insta el Regne del Marroc a retirar de forma immediata els seus efectius militars del Guerguerat i a complir amb els acords internacionals.

El Ple de demà també serà l'últim de la regidora socialista, Encarna Tarifa, que renuncia al càrrec per motius personals i que serà substituïda per Mohamed El Mamoun, el número dos de la llista del PSC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook