Segueix-nos a les xarxes socials:

El Carnaval de Solsona i Amisol recuperaran i adaptaran la figura del pop

La construcció del gegant, que es va cremar el 1977, és la primera actuació per fer una festa accessible a tota persona amb diversitat funcional

El Carnaval de Solsona i Amisol recuperaran i adaptaran la figura del popassociació festes del carnaval

El Carnaval de Solsona recuperarà una de les primeres figures de la festa més representativa de la ciutat, el pop. L'Associació de Festes del Carnaval i la Colla Gegantera de Solsona, ambdues amb les seves juntes renovades recentment, han firmat un conveni de col·laboració amb Amisol, l'associació solsonina prominusvàlids, per tal que el Carnaval estigui a l'abast de tothom i es reconegui la participació plena i efectiva de tota persona amb diversitat funcional.

La primera actuació que es durà a terme en aquest sentit és la recuperació del pop, una de les primeres figures del Carnaval solsoní que es va cremar l'any 1977 i que havia quedat en l'oblit des de llavors. Des de l'associació recorden que es tractava d'una figura de grans dimensions i les complicacions que comportava, i el fet que no hi hagués espai suficient per guardar-lo van influir en els motius de la seva crema.

La seva recuperació anirà a càrrec del taller Casserras, creador de les figures del Carnaval de Solsona i d'altres elements del bestiari festiu català. El pop s'adaptarà a l'acord arribat amb Amisol i tindrà unes petites diferències respecte de l'original, i es convertirà en un gegant amb característiques singulars i accessible a tothom.

El projecte de creació del pop es descobrirà en un acte que tindrà lloc el proper dissabte a les 6 de la tarda al Teatre Comarcal, tot i que es podrà seguir en directe a través del web i del canal de YouTube del Carnaval de Solsona.

L'Associació de Festes assegura que el finançament per construir el nou gegant es té previst aconseguir-lo a través d'una campanya de micromecenatge.

Pel que fa al bestiari del Carnaval, l'Associació de Festes explica que està previst dur a terme una restauració de la figura del ruc, una de les figures més estimades per la ciutat i la protagonista d'un dels moments més emotius de la festa, la penjada del ruc.

Prem per veure més contingut per a tu