Segueix-nos a les xarxes socials:

La Diputació activa mitjans extraordinaris en previsió de les nevades

Les comarques de Solsonès, Cerdanya i Alt Urgell compten actualment amb un camió llevaneus cadascuna

La Diputació de Lleida va activar ahir el protocol de viabilitat hivernal davant les informacions trameses pel Centre de Coordenació Operativa de Catalunya (CECAT) respecte a un possible episodi extraordinari de nevades que poden afectar la plana de la demarcació de Lleida els dies 7, 8 i 9 de gener.

Per evitar mals majors, l'ens provincial ha decidit mobilitzar mitjans extraordinaris sobre els que normalment actuen en èpoques hivernals en les tasques de prevenció i neteja de neu i gel a les vies públiques. L'operatiu extraordinari que es posa en marxa afecta a la Zona 1, que comprèn les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Noguera i la Segarra, sumant els equips extraordinaris als que ja es preveuen per a cada campanya hivernal.

Pel que fa a l'àmbit de Regió7, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès disposen cada una d'un camió amb fulla llevaneus i un dipòsit per a materials fundents de 5 metres cúbics.

Donada la distribució geogràfica de tota la xarxa local, que ascendeix a més de 825 km de carreteres, els 20 equips de viabilitat hivernal estan repartits en tres zones diferenciades. En total, són 13 camions amb fulla llevaneus i tolva per a fundents, 5 tractors amb fulla llevaneus, 1 motoanivelladora i 1 vehicle 4×4 també amb fulla llevaneus.

La Diputació, a través de la secció de Conservació del Servei de Vies i Obres, també ha subministrat 950 tones de material fundent a 25 entitats municipals, entre ajuntaments i consells comarcals com ajuda per a les vies locals i comarcals.

Les altres comarques on la Diputació hi destina recursos són el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Aran i l'Alta Ribagorça

Prem per veure més contingut per a tu