La covid-19 va causar ahir al matí la mort de dos residents de l'Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, amb la qual cosa el nombre de difunts ascendeix a 14. Les víctimes de la covid-19 van ser els mossens Jaume Ballarà i Joan Camps, dos membres del bisbat que eren usuaris de la residència. Camps, nascut a Tàrrega, l'any 1956 va començar els estudis eclesiàstics al seminari de Solsona i va ser ordenat prevere el dia 9 de juliol de 1967 al santuari de Fàtima de Tàrrega. Durant uns anys va ser secretari particular del bisbe Miquel Moncadas i actualment era el representant de la residència al Consell de la Gent Gran.

Ballarà va néixer a Sorba l'any 1931 i va ser ordenat prevere l'any 1957. Durant la seva trajectòria va servir pastoralment les parròquies d'Avià, Clariana, Pinell o Montmajor, entre d'altres, fins que l'any 2006 es va jubilar. Avui a les 10 del matí el bisbe, Xavier Novell, oficiarà un funeral a la Catedral de Solsona.

D'altra banda, tal com es va informar ahir en el si de la comissió de seguiment del brot, estan estables els 16 residents que el cap de setmana van ser traslladats a un centre d'Igualada, malgrat que se n'han detectat dos de positius, que ja van ser aïllats.

Pel que fa al personal, entre dimarts i dimecres al migdia, es van reincorporar tres professionals més, després de donar negatiu en les proves PCR fetes dimarts, que se sumen a les quatre que ja ho havien fet anteriorment. Properament també es preveu que s'hi puguin afegir altres treballadores a les quals es realitzarà la prova. El brot, des del seu inici, ha arribat a afectar el 57% de la plantilla, formada per 74 professionals, si bé les primeres contagiades han pogut tornar a la feina.

Tant el Patronat de la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés com la comissió de seguiment del brot detectat a final de desembre, van traslladar el condol a les famílies i amistats de les persones finades i tot el suport a l'equip humà que treballa en la gestió de la malaltia des de dins. Cal recordar que en aquests moments, a la residència solsonina hi ha 54 usuaris positius de covid-19, però el brot també ha afectat a 4 dels usuaris que van ser traslladats el passat cap de setmana, 16 a Igualada, dos al Centre Sanitari i dos als seus domicilis.