L'Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha decidit canviar el format d'aquesta edició i suspendre tots els actes presencials i de carrer. La determinació es pren, segons asseguren en un comunicat, "per responsabilitat" i degut a l'augment "descontrolat" de casos de coronavirus al Solsonès, una de les comarques que registra pitjors dades del país. La decisió es va prendre aquest dissabte en una assemblea extraordinària en format telemàtic i, segons asseguren, està "desvinculada de qualsevol administració". De fet, l'Ajuntament s'havia mostrat partidari d'ajornar la 51a edició fins a l'estiu, però la majoria de membres de l'Associació han decidit tirar-lo endavant només en format telemàtic.

Els organitzadors del Carnaval de Solsona havien preparat una 51a edició marcada per la pandèmia, amb actes d'aforament limitat i totes les mesures de seguretat. A més, preveien la retransmissió en 'streaming' de tots els actes per poder-los seguir a través d'Internet. Finalment però, s'ha decidit suspendre totes les activitats presencials i de carrer, i l'edició serà totalment telemàtica.

Tot i això, es manté l'activitat 'L'aventura del Carnaval Infantil' per als menuts. Els infants que s'hagin inscrit rebran una carta amb activitats i missions relacionades amb el Carnaval que hauran de realitzar durant aquella setmana a casa seva. Les inscripcions estan obertes fins el 31 de gener. A més, l'organització vol realitzar alguna sorpresa telemàtica "per tal de mantenir el record de la festa més popular de la ciutat".

Per altra banda, la presentació del 'Pop', el gegant inclusiu impulsat per l'Associació de Festes juntament amb Amisol i la colla gegantera, es durà a terme quan la situació sanitària ho permeti.