El moviment independentista continua creixent al Solsonès. Si en les darreres eleccions al Parlament celebrades l'any 2015, tres de cada quatre votants eren sobiranistes, ara en són vuit de cada deu, gairebé el 80%.

Tot i això, el partit vencedor al Solsonès ha estat Junts, que ha aconseguit el 37% dels vots i és el guanyador en 13 dels 15 municipis de la comarca, seguit d'ERC, amb el 24,87%. La CUP i el PSC van aprofitar la caiguda de Ciutadans i s'han situat com a tercera i quarta força en l'àmbit comarcal, tot i que a Solsona es van intercanviar les posicions amb només 11 vots de diferència. En la seva primera participació en les eleccions al Parlament, Vox va obtenir gairebé el 3% dels vots de la comarca.

«Hem demostrat que som una comarca netament independentista», va dir la candidata comarcal de Junts, Marta Vizcarro, que va celebrar el resultat i va afegir que «esperem que això continuï endavant i que puguem contribuir el màxim possible en l'expansió de l'independentisme a tot el país».

Pel que fa a ERC, el president de l'executiva comarcal i senador, Xavier Castellana, va celebrar que l'independentisme continuï creixent al Solsonès i a Catalunya, però va lamentar que «els jutges, entossudits a alterar la realitat política de Catalunya, ens han obligat a votar en aquestes condicions».

«Estem molt contents perquè a Solsona ens hem posat com a tercera força i hem guanyat molts vots», va dir el candidat socialista Mohamed El Mamoun, que va apuntar que «amb una participació més alta podríem haver incrementat encara més els nostres vots. Posant el focus a Catalunya, El Mamoun va dir que ara tocava a ERC decidir «si volen el progrés i la unió dels ciutadans o continuar amb el procés».

La CUP també va augmentar els seus vots tant a Solsona com a la comarca. «Tenint en compte que la participació ha estat més baixa i ha estat una campanya complicada, estem molt satisfets», va dir la regidora de Solsona Pilar Viladrich, que va lamentar «la malaurada entrada de Vox, perquè no podem entendre com formacions d'aquestes característiques han pogut obtenir els vots que han obtingut».

El candidat del PDeCAT, Jordi Selga, va destacar que amb els resultats obtinguts al Solsonès (6%) haurien entrat al Parlament.