El bisbe de Solsona, Xavier Novell, assegura a la seva glossa setmanal que l'avortament és «el genocidi més greu i terrible de la humanitat». Així, el bisbe recorda que mai ha deixat de denunciar aquesta pràctica i que «ha mirat de no quedar-se inactiu» davant l'avortament.

Amb un text titulat «40 dies per la vida», en referència al moviment internacional provida, el bisbe encoratja a «promoure iniciatives» per «ajudar les embarassades pressionades per la família, metges o elements externs a avortar». A més, reclama que «es posi fi a l'avortament al país». En la mateixa línia, Novell assegura que l'avortament és «un pecat que la societat silencia» i lloa aquelles famílies «generoses» que tiren endavant els embarassos. Al respecte, fa una crida a la «responsabilitat» dels joves.

D'altra banda, Novell va aprofitar també la missiva per anunciar que estan preparant, juntament amb la delegació de Joventut i el projecte Raquel, una iniciativa basada en la campanya internacional «40 dies per la vida». La iniciativa consistirà en una xerrada per zoom a càrrec de la responsable del Projecte, la Dra. Conxita Medina i el Dr. Carles Pedrerol. A més, a la diòcesi es projectarà la pel·lícula Unplanned, que tracta l'avortament a partir d'una història real.