Segueix-nos a les xarxes socials:

El Grup de Gèneres, la Cugula i ApS-CUP condemnen les declaracions del bisbe

Xavier Novell va qualificar l'avortament com «el genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat»

Aquest cap de setmana, el bisbe de Solsona Xavier Novell va publicar un escrit on va qualificar l'avortament com al «genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat». El Grup de Gèneres de La Fura i la Cugula van publicar un comunicat conjunt en què van exigir «una condemna explícita amb conseqüències polítiques rotundes», i és que les associacions critiquen que «de res serveixen els serveis que l'administració posa al nostre abast si després es mostra incapaç o amb la manca de voluntat d'aturar aquests discursos que ens estigmatitzen i ens criminalitzen».

En aquest sentit, denuncien el silenci de les institucions polítiques del Solsonès i ho entenen com «una mostra de complicitat i impunitat davant dels discursos masclistes i LGTBIfòbics que es van repetint per part del bisbat».

Les associacions del Solsonès recorden que l'avortament és un dret conquerit per anys de lluita feminista i que en la història moltes dones han hagut d'exercir en la clandestinitat, de forma precària i terriblement perillosa.

Alternativa per Solsona-CUP també va fer un comunicat criticant l'escrit del bisbe Novell. Així, la formació solsonina va assegurar que la qualificació utilitzada pel bisbe és «una banalització intol·lerable de l'Holocaust nazi i dels altres genocidis de la història, sovint fets amb la complicitat o empara de l'Església» i que amb aquestes comparacions «està posant al mateix nivell una dona que decideix avortar i alguns dels personatges més sinistres de la història com ara Hitler, Himmler o Eichmann».

A més, en el comunicat el partit demana al govern que es es deixi de donar tracte d'autoritat al bisbe, «que utilitza la seva tribuna per difondre discursos de l'odi d'extrema dreta».

Prem per veure més contingut per a tu