Judit Gisbert és la persona escollida per agafar el relleu de David Rodríguez al capdavant de l’Ajuntament de Solsona. Es converteix així en la primera alcaldessa de la història de la ciutat. L’anunci arriba una setmana després que Rodríguez comuniqués la seva renúncia com a batlle per assumir un càrrec al govern català com a Secretari d’Administracions Locals i de Relació amb l’Aran.

L’anunci es va oficialitzar ahir en una roda de premsa on van participar Rodríguez i Gisbert, acompanyats de la resta de membres del govern municipal d’ERC, que té la majoria absoluta al consistori solsoní. Tot i això, el traspàs no es durà a terme fins el proper setembre, un cop finalitzi la festa major de Solsona.

Va ser Rodríguez qui va anunciar el nom de la que serà la seva substituta, de qui va dir que, durant aquests dos anys, «m’ha demostrat una gran capacitat de treball». El batlle també va posar en valor el fet que, per primer cop, hi hagi una alcaldessa a Solsona, «que ja tocava». Precisament, aquest fet ha estat un aspecte que ha ajudat a decantar la balança respecte a l’altra principal opció per l’alcaldia que era Ramon Montaner, actual regidor de Desenvolupament Local i Medi Ambient. Rodríguez també va destacar la vocació pública de Gisbert i que «a més de ser una persona intel·ligent, s’ha familiaritzat amb facilitat amb els mecanismes interns del consistori».

Per la seva banda, Gisbert va confessar que quan va entrar com a regidora a Solsona, ara fa dos anys, no esperava a arribar fins a aquest punt, «però hi ha moments en la vida que ens situen en una cruïlla i ens exigeixen triar entre dos camins». La solsonina, que encara el repte «amb ganes i il·lusió», assegura sentir-se «capaç» d’agafar aquesta responsabilitat.

Pocs canvis en el govern

Amb l’objectiu de fer la transició de la millor manera possible, Rodríguez i Gisbert treballaran braç a braç durant aquests mesos d’estiu, aprofitant que es tracta d’una època amb un ritme de treball inferior a la resta de l’any. Abans del juliol es durà a terme un ple extraordinari per aprovar la dedicació exclusiva de Judit Gisbert, mentre que Rodríguez ja ha renunciat a la seva retribució com a alcalde.

En quant a la reorganització del govern, hi haurà pocs canvis fins al setembre. Ramon Montaner serà el primer tinent d’alcalde i portaveu d’ERC mentre que Rosó Barrera passarà a ser la tercera tinent d’alcalde. Gisbert mantindrà les mateixes àrees i Rodríguez la de Governació mentre que Joan Parcerisa assumirà la d’Afers Socials. L’actual batlle va assegurar que va prendre aquesta decisió perquè Parcerisa té «una sensibilitat especial en aquest camp» i un afegit valor sentimental ja que va ser un càrrec que va assumir la seva mare, Montse Albacete, entre el 2004 i el 2007.

De la farmàcia a l’alcaldia en un vertiginós ascens que culminarà 28 mesos després

Judit Gisbert i Ester (Solsona, 1975) assumirà l’alcaldia de Solsona el proper setembre. Diplomada en Dietètica i Alimentació, la futura alcaldessa treballa actualment en una farmàcia. Gisbert va entrar a l’Ajuntament arran de les últimes eleccions municipals com a regidora per ERC, tot i que no n’és militant. Des d’aleshores assumeix les àrees de Cultura, Educació, Igualtat i Salut i està adscrita als barris de Sant Ramon, la Plana i la Torregassa. Gisbert va fer els primers passos en el món de la política, precisament el 2019 entrant a formar part de la candidatura liderada per David Rodríguez, fins llavors no hi tenia experiència. Des de la seva arribada, ha mostrat la voluntat de «construir una ciutat entre totes i tots». Té una àmplia experiència en el món associatiu local, des del qual ha participat activament en entitats com la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona, el Jove Ballet Solsoní, l’Agrupació de Geganters, l’AMPA del Vinyet i la comparsa del Mocós del Carnaval de Solsona.