Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos mantenen separades dues de les àrees de més intervenció

La proposta de futura organització del cos policial es va presentar davant dels comandaments en una trobada al santuari del Miracle

Els Mossos mantenen separades dues de les àrees de més intervenció

La nova estructura dels Mossos d’Esquadra mantindrà la separació entre les dues àrees de més intervenció, l’àrea de recursos operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil (Brimo). Aquesta és la proposta que els màxims comandaments del cos van presentar en una reunió al santuari del Miracle, a Riner, ahir.

El nou organigrama, que actualitza el del 2011, proposa passar d’un model d’ordre públic a un d’intervenció, que integri les capacitats de les unitats de seguretat ciutadana i doni suport a la policia ter ritorial. De fet, aquesta se situa com a pilar organitzatiu, amb una estructura «més plana que dissol la dicotomia entre serveis centrals i territorials», apunten els Mossos en un comunicat. No se centralitzarà més la capacitat d’investigació i les Àrees Bàsiques Policials mantenen les seves funcions.

A més, es reestructura la policia científica a nivell territorial i central. En l’àmbit de la investigació especialitzada, s’opta per separar les capacitats territorials dels serveis integrals d’investigació. Pel que fa al suport a la direcció, es diferenciaran les unitats que donen suport a la direcció organitzativa de les que donen suport a la direcció operativa. En la nova proposta, s’incorpora el desplegament que el cos ha fet els darrers anys en el mar, en l’anomenat u-space i en l’àmbit ciber, amb la creació d’una regió policial virtual.

A la trobada hi van assistir els caps de les regions policials i les comissaries generals. Amb la reunió culmina un procés participatiu que es va iniciar el 8 de febrer del 2022, amb la constitució de nou equips de treball temàtics que van fer propostes organitzatives d’àmbits clau. A partir d’aquestes conclusions, s’han dut a terme una vintena de reunions de contrast amb les parts afectades.

La nova proposta d’estructura s’edifica sobre nou principis organitzatius i dos axiomes fonamentals: el caràcter territorial i integral del cos i l’orientació dels serveis policials vers la víctima i la ciutadania. El nou decret assumeix un enfocament de l’activitat policial «victimocèntric i orientat a la prevenció i la resolució de problemes», continua el comunicat. En coherència amb aquest enfocament, s’aposta per la mediació i la gestió alternativa de conflictes en tots els nivells organitzatius.

El cos també es marca l’objectiu de modernitzar-se en l’àmbit tecnològic i també en el de la intel·ligència per donar una resposta més eficaç als reptes de la seguretat pública.

El decret defineix la Prefectura com a unitat orgànica, s’estableix qui en forma part i quines són les seves funcions, amb la intenció de tenir un lideratge plural.

Prem per veure més contingut per a tu