Sant Valentí està aquí mateix i les parelles es disposen a celebrar-ho, però com que també pot ser que no estiguis enamorat, a més de webs i apps per sortir a sopar, viatjar i gaudir de la intimitat o fer regals, també coneixerem alguns serveis que poden ser molt útils si el teu desig aquest 14 de febrer és oblidar a algú.

-El doble check és amor:

El servei de missatgeria s'ha convertit en un dels companys inseparables de les relacions de parella. A dia d'avui el WhatsApp és el que domina a Espanya, amb el Line trepitjant fort, però és el Telegram l'última aplicació que es perfila per ocupar el tro.

Telegram es caracteritza per la seva forta encriptació, i que els seus usuaris poden emmagatzemar i compartir amb els seus contactes els arxius que tinguin guardats al núvol, com fotos, vídeos, o música amb una capacitat total de fins a 1GB. A més de les 'apps' mòvils té també versió per al PC i web, tot i que aquesta última és una versió no oficial denominada Webogram.

-Between, una xarxa social per a parelles:

Els serveis de missatgeria fan un gran servei a les parelles, però es poden quedar curts. Què tal un lloc privat on compartir continguts o planificar trobades? Aquesta és la proposta de Between, una xarxa social dedicada a parelles, que té aplicació para iOS i Android.

Recentment, Between s'ha actualitzat amb una versió 2.0, la major actualització des del seu llançament, que va ser al 2012. Ha inclòs noves característiques com major visibilitat de les fotos, un calendari compartit per a que les parelles apuntin les seves dates especials, previsions del temps, aniversaris o notificacions de les cites.

-Fotografies per felicitar:

Les fotos poden ser una gran opció per expressar sentiments. LG ha desenvolupat una aplicació web pensada per crear felicitacions de Sant Valentí d'una forma molt senzilla. Només s'ha d'entrar a Instalove.es, introduïr els noms dels dos enamorats i seleccionar un fons sobre el que apareixeran junt a dues fletxes. Una vegada aconseguida la foto, s'ha de guardar i penjar-la a la xarxa social que es prefereixi.

No obstant, l'aplicació de LG resulta bastant limitada. Podem fer el mateix, però variant com volem el resultat escollint la fotografia o tipografia que volguem, mitjançant alguna de les moltes aplicacions d'edició de fotos que permet incorporar text. A més, acostumen a permetre publicar directament en diferents xarxes socials.

I si no se t'acut res romàntic per escriure, segurament et serveixen alguna de les moltes aplicacions de frases d'amor que hi ha a Google Play, App Store i la botiga de Windows Phone.

Una altra possibilitat és anar més enllà del món virtual i enviar directament una fotografia física o un àlbum al teu enamorat com a regal. Apple ha integrat aquesta opció dins de iPhoto, permetent inclús enviar complets i ben acabats àlbums. Amb Android existeixen diverses opcions, com l'aplicació de Fotoprix. Flickr, Picasa, Instagram o Facebook permeten editar, aplicar filtres i efectes a fotos des del mòvil i exportar-les.

-Surt a sopar:

Pots utilitzar webs i aplicacions com TripAdvisor (iTunes, Android i Windows Phone) per descobrir llocs -per viatjar o sopar- o Groupon (iOS, Android i Windows Phone) per aconseguir descomptes i així estalviar una mica.

També existeix la opció de reservar directament una taula amb accés a descompte a través d'algun servei com Eltenedor.es (iOS, Android i Windows Phone). A més, aquesta web ha realitzat una enquesta amb motiu de Sant Valentí i assegura que aquest any el 73% dels espanyols celebraran la data (un 5% més que el 2013), i que el 90% ho farà amb una velada romàntica a un restaurant sent el sopar part del regal de Sant Valentí.

-Quedat a casa:

Si no us ve de gust sortir i el que preferiu és quedar-vos a casa, tens la opció de demanar menjar a domicili. La nostra recomanació és utilitzar les aplicacions o les webs de Just Eat i La nevera roja, que abarquen una enorme quantitat de restaurants i tens aplicacions mòvils.

Introduït el teu codi postal i filtrant la recerca per estils, podràs descobrir restaurants que no tenies ni idea que et portaven el menú fins a la teva porta.

I si t'animes a cuinar tu, pots emular a Karlos Arguiñano (iOS, Android) o a Ferran Adrià (iOS, Android).

-I de regal?

A més d'expressar el teu amor amb paraules en un programa de missatgeria, enviar fotos físiques o virtuals, buscar una escapada o escollir un restaurant, pot ser que també vulguis fer un regal. Ebay, Amazon, i altres botigues online et permetran enviar qualsevol regal; i a més, tenen espais dedicats a Sant Valentí.

-I si vols evitar Sant Valentí?

Tant si estàs solter com si acabes de patir una ruptura, i si cada vegada que se te'n va de les mans et ve de gust trucar al teu ex, prova Ex Lover Blocker per a iOS o Stupid Phone Call Blocker per a Android, per impedir fer trucades a qui tu seleccionis. Pot ser també que a més d'evitar contacte directe, vulguis evitar les maleïdes xarxes socials, que et recorden la teva ex parella cada dos per tres. Si és així, descarregat KillSwitch, una aplicació que causà furor el Sant Valentí del 2013, ja que permet eliminar els rastres de tot "exs" de Facebook. Per molts, una benedicció en aquest dia en el que semblem estar obligats a estimar a algú.