Segueix-nos a les xarxes socials:

Trucs per tirar bones fotos aquest estiu

Una sèrie de recomanacions bàsiques i senzilles ens poden permetre millorar la qualitat de les imatges

Trucs per tirar bones fotos aquest estiuGettyImages

En ple període estiuenc i a les portes del mes d'agost, milions de persones es preparen aquests dies per iniciar les seves vacances d'estiu. Molts d'ells ho faran prop de casa seva, altres en destins nacionals diferents al seu lloc de residència habitual; i altres, en països remots. En qualsevol cas, més a prop o més lluny, a molts d'aquests ciutadans els acompanyarà una càmera fotogràfica per immortalitzar els millors escenaris de les seves vacances.

No obstant això, aquest moment màgic pot anar en orris si en tornar a casa comprovem que la fotografia no ens ha sortit tal com desitjàvem. Per evitar aquest tipus de decepcions, amb les que probablement tots ens hem trobat, hi ha una sèrie de recomanacions i trucs que ens poden ajudar a aconseguir a millorar les nostres fotos.

En primer lloc, cal recordar que les nostres càmeres fotogràfiques requereixen que netegem regularment els objectius. Es tracta d'una obvietat, però sovint l'únic problema perquè les nostres fotos no tinguin la suficient qualitat és que l'objectiu està brut i, per tant, les nostres fotografies reflecteixen aquesta brutícia. Per eliminar-la, mai haurem d'utilitzar el dit, ja que la nostra petjada té greix i aquesta queda impregnada en l'objectiu. Un petit drap per netejar les ulleres o un paper ens serviran per deixar de nou l'objectiu com nou.

Aquí et plantegem algunes recomanacions perquè les posis en pràctica per tal de millorar les teves fotos:

1) Estudia bé el que vols fotografiar. Analitza què busques amb la teva foto i fes la captura segons els teus objectius. No té gaire sentit fotografiar un objecte vertical amb la càmera en posició horitzontal i viceversa.

2) Aconsegueix sensació de profunditat. La perspectiva, l'ús d'elements en primer pla i les línies dins la nostra composició ens poden ajudar a aconseguir aquesta sensació de profunditat.

3) Posa't a l'altura de les persones o objectes que vols fotografiar. Si són petits, posa't a la seva alçada, ja que les imatges preses des de dalt no acostumen a donar bons resultats si no és una cosa que busques a posta i tens experiència.

4) Utilitza el flaix sempre que puguis. Encara que faci sol i estiguis a l'exterior, és recomanable utilitzar el flaix per evitar fotos fosques i amb ombres.

5) No t'allunyis gaire del motiu principal de la teva fotografia. Aquest és un dels errors més freqüents, ja que en pretendre que la figura d'una persona o objecte surti del tot, l'únic que aconseguim és que la fotografia surti molt allunyada.

6) Intenta triar el millor fons per a les teves instantànies. És millor un fons pla i sense massa objectes que cridin l'atenció. Però el fonamental, és comprovar bé el fons més enllà del protagonista de la foto per garantir que no surt cap element indegut.

7) Oblida el centrat. Experimenta amb les teves fotos i tingues en compte que no sempre les persones o elements que fotografiem han d'aparèixer en el centre de la imatge. Sovint, la foto d'objecte escorat resulta molt més atractiva que si aquest està centrat.

8) Enfoca bé. No dispars fins que estiguis completament segur que el que pretens captar amb la teva imatge està perfectament enfocat. Per a això, pots ajudar-te també amb el autofocus que porten amb si moltes de les actuals càmeres.

9) Calcula les distàncies correctes. Per a la qualitat de la foto, és igual de poc recomanable una foto molt allunyada que una molt propera. En aquest últim cas, és més que probable que la imatge ens surti borrosa. No obstant això, tampoc ens hem d'allunyar molt per aconseguir captar els detalls, per exemple, d'un rostre (somriure, mirada, cabell).

10) Fixa't en la il·luminació del teu 'escenari'. Controlar la llum és fonamental per aconseguir una bona fotografia. Aprèn a jugar amb la llum i les ombres i veuràs com la qualitat de les teves imatges millora.

11) Aplica la regla dels tres terços en les teves composicions. Aquesta regla divideix una imatge en nou parts iguals i recomana utilitzar els punts d'intersecció d'aquestes línies per distribuir els objectes de l'escena. Sovint, els aspectes tècnics no són tan importants com la composició de les imatges.

12) Recorda que tirar una fotografia en blanc i negre no la converteix per art de màgia en una obra d'art.

13) Recorda també que tenir una càmera cara no et converteix en un bon fotògraf ni et garanteix la perfecció a les teves fotografies.

14) Finalment, tira moltes fotografies. L'experiència i la pràctica són els millors aliats per garantir la qualitat de les instantànies.

15) Si amb aquests consells no aconseguim l'objectiu desitjat, sempre et quedarà la possibilitat de recórrer a un programa informàtic de retoc fotogràfic per intentar millorar les imatges.

Prem per veure més contingut per a tu