La privacitat a internet és un assumpte cada vegada més discutit. Anys després que milions d'usuaris comencessin a publicar continguts més o menys privats en els seus comptes de Facebook, Twitter o Instagram, la difusió real de les nostres dades, missatges o imatges segueix generant més d'un mal de cap.

A Facebook, un dels aspectes que més preocupa als usuaris és el del rastre que amb els anys ha anat deixant a la xarxa la seva activitat, per a molts gairebé diària. A més de les fotos que fa anys sí vam voler publicar i de les que ara no volem recordar, és habitual que amb el temps ens penedim de moltes de les opinions publicades en el passat, per no parlar de la infinitat de 'M'agrada' subscrits a les nostres comptes.

Facebook ofereix una sèrie d'opcions de privacitat que permeten restringir el públic que pot accedir a les nostres dades. És més, inclou fins i tot l'opció d'impedir que una simple cerca a Google permeti localitzar els nostres perfils. Per això, n'hi hauria prou amb entrar a Facebook i desclicar la casella 'Permetre que altres motors de cerca mostrin l'enllaç de la teva biografia', a l'opció 'Vols que altres motors de cerca mostrin l'enllaç de la teva biografia? ', Disponible en la configuració de Facebook.

Però per qui hagi decidit eliminar el contingut pujat a Facebook al a llarg dels anys això no és suficient, com tampoc ho és desactivar el compte, l'habitual quan volem abandonar la xarxa. En aquest cas, Facebook guarda el perfil de l'usuari perquè pugui trobar com el va deixar en algun moment digueu reactivar.

Esborrar la informació es pot fer de diferents formes:

-Eliminar Continguts Facebook Una manera d'esborrar el nostre rastre a la xarxa és fer-ho manualment. Aquesta possibilitat és la idònia per a aquells que vulguin eliminar de forma selectiva els continguts publicats i mantenir el perfil i el compte de Facebook. Però també és la més laboriosa. Només cal pensar en revisar tots els nostres 'M'agrada'.

-Esborrar Publicacions amb Activity Remover. Aquesta aplicació amb extensions per Chrome i Firefox facilita l'esborrat de continguts dels nostres comptes. Activity Remover permet eliminar imatges, comentaris, missatges ... Però també l'historial al complet de Facebook. Aquesta eina disposa d'una versió de prova gratuïta, encara que la versió completa es pot descarregar per 2,49 dòlars. D'aquesta manera podrem oblidar-nos de continguts indesitjables però mantindrem el nostre compte a la xarxa social.

-Eliminar I esborrar el compte de Facebook. La xarxa social no posa fàcil l'opció de desactivar el compte, però encara menys la d'eliminar de manera definitiva al costat de tots els seus continguts. Si el que volem fer és això últim hem d'accedir a aquesta url: www.facebook.com/help/delete_account.

Després d'accedir, hem de confirmar que estem completament segurs de voler eliminar definitivament el compte. Facebook demanarà la contrasenya i que s'ompli un codi de seguretat. Aquest seria l'últim pas a realitzar.

Després d'haver introduït totes les dades requerides serà necessari esperar 15 dies. Mentre no s'accedeixi al lloc amb el correu electrònic i la contrasenya del compte serà eliminat per complet.