01 de setembre de 2017
01.09.2017
40 Años
40 Años

Quines són les millors opcions per veure televisió en 'streaming'?

Un dels entreteniments favorits en aquesta època de l'any és posar-nos al dia pel que fa a les sèries que veiem a estones al llarg de l'any

09.09.2017 | 07:46
Quines són les millors opcions per veure televisió en 'streaming'?

La forma de veure cinema i televisió ha canviat en els últims anys gràcies a la tecnologia. Ara el que es porta són les plataformes en streaming, aquestes que ens ofereixen a través de la xarxa centenars de pel·lícules i milers de capítols de sèries per preus gairebé irrisoris. Però convé aclarir que no totes estan igual d'avançades tecnològicament, i més enllà dels continguts, això pot ser un problema. Així doncs, en què cal fixar-se abans de contractar a més de les sèries o pel·lícules?

El primer que cal aclarir és que hi ha més serveis a part dels cinc esmentats en aquesta pàgina, però ens hem volgut centrar en els principals. En comú tenen que tots costen més o menys el mateix, llevat d´Amazon Vídeo, que és gratuït en contractar el servei Prime d'aquesta plataforma de venda, pel qual s'obten enviaments gratuïts durant un any i que costa 20 euros. Netflix, per la seva banda, ofereix tres tipus de subscripcions, els preus van dels 8 als 12 euros el mes que ens permet accedir-hi des de més dispositius alhora –segons el paquet–, i contingut HDR amb resolució 4K en la més cara.

És precisament el nombre de dispositius disponibles per utilitzar simultàniament un dels principals elements que cal tenir en compte. En una casa tipus de quatre persones, avui en dia, no és estrany trobar-hi dos mòbils, una tauleta, un ordinador i una Smart TV. Possiblement ara mateix es deu estat dient que, malgrat haver-hi quatre persones, no es posen tots els dispositius a funcionar alhora. És cert. Però en la majoria de plataformes tampoc, un per a cada membre de la família, per exemple.

De les cinc plataformes únicament Netflix ofereix la possibilitat –encara que sigui pagant– d'usar alhora fins a quatre dispositius. Així, mentre el pare veu una sèrie, la mare en pot estar veient una altra i els fills encara una tercera. En aquest cas, Filmin és qui més mal servei ofereix, ja que només permet l´ús d´un únic dispositiu. En el cas dels que es poden activar –encara que no estiguin reproduint– el nombre sol ser il·limitat. Crida l'atenció el cas d'HBO, que només permet donar d'alta cinc dispositius, dels quals només se´n poden utilitzar simultàniament dos. I cinc en són pocs en moltes cases, ja que hi ha televisors, ordinadors, mòbils, tauletes, consoles de videojocs... Amb aquesta limitació es perd la comoditat de tenir l'aplicació en tots els gadgets.

Curiosament, el tipus de dispositiu que farem servir és un altre factor que cal considerar, ja que no totes les plataformes són compatibles amb qualsevol aparell. D'aquesta manera veiem com Rakuten TV –abans Wuaki– i Amazon Vídeo no són compatibles amb l'Apple TV, o que Filmin no es pot veure ni a la PlayStation 4 ni a l´Xbox One. Per contra, HBO i Netflix són compatibles amb gairebé tots els dispositius del mercat. I després hi ha el tema de les Smart TV, que és una altra història.

La meva Smart TV és compatible?


Convé tenir en compte una cosa fonamental per a tots aquells que tenen una Smart TV: la compatibilitat, o no, de cada televisor amb aquestes plataformes.

Fabricants com LG, Panasonic, Philips, Samsung o Sony tenen les seves pròpies apps compatibles, però no en tots els casos n´hi ha ni en totes les marques funcionen. Passa que fins i tot dins d'una mateixa marca de televisors en podem trobar que tenen la seva pròpia aplicació d'Amazon Video, HBO o Netflix –solen ser les habituals–, però altres del mateix fabricant no en tenen.

I convé deixar clara una cosa: la millor experiència d'usuari amb qualsevol d'aquestes plataformes de vídeo en streaming l'ofereix gairebé sempre l'aplicació nativa de l´Smart TV. En aquest cas el millor és mirar al web de cada plataforma quins televisors són compatibles abans de contractar, ja que pot ser un factor determinant.

Sense connexió? I el 4K?


Moltes d'aquestes plataformes permeten la descàrrega d'aquestes pel·lícules i sèries per poder-les veure quan no tenim connexió de dades, com ara en un avió. De nou Netflix ofereix el millor servei en aquest sentit, ja que permet descarregar gairebé tot el seu catàleg, mentre que HBO és la pitjor perquè no deixa descarregar res. Rakuten TV deixa baixar únicament les pel·lícules comprades, la qual cosa la penalitza bastant, i Filmin només les sèries.

El futur de la televisió és en resolució 4K, i tots els fabricants ja estan apostant per aquesta tecnologia. Com algunes d'aquestes plataformes. Tant Netflix com Amazon Vídeo no només ofereixen ja prou contingut en Ultra Alta Definició, sinó que també ho fan amb noves tecnologies d'imatge, com l'HDR o Dolby Vision. A l'altra banda de la balança trobem HBO i Filmin, que no ofereixen cap contingut 4K.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook